Anslut oss

Marknadens bästa robotgräsklippare

Published

on

Robotgräsklippare på gräsmatta

I vår moderna högteknologiska värld lever vi under alltmer mekaniska förhållanden. Det betyder bland annat att vi inte längre behöver syssla med manuellt arbete såsom tidigare. Ett exempel på detta är robotgräsklipparen, en uppfinning som helt själv kapar gräset för egen maskin. Här nedan kan du nu läsa om fem av dessa bästa robotgräsklippare som är tillgängliga på marknaden idag.

Lista på 5 grymma robotgräsklippare

  • Robomow RK1000
  • Bosch Indego S+ 500
  • Stihl Imow RMI PC 422
  • Automower 310 Mark II
  • Husqvarna Automower 430x

Robomow RK1000

Robomow RK1000 bästa robotgräsklipparen

 

Den första av de bästa robotgräsklippare på vår lista är Robomow RK1000. Det här är en ypperlig liten maskin som kan hålla på och arbeta i upp till en timme utan din direkta inblandning. Denna modell har en klippyta som täcker runt 21 cm i bredd, vilket betyder att den får med sig mycket av gräset under en rutt. Robomow RK1000 klarar även av ordentliga lutningar, utifall att du har en brant gräsmatta att hålla koll på.

Den största ytan som roboten är anpassad för ligger på 1 000 kvadratmeter, så den klarar av stora uppgifter. Modellen är täckt av sensorer som ställer in allt från lutning till höjd på gräset automatiskt. För att få händerna på denna bästa robotgräsklippare kommer du dock få behöva punga ut rejält. Robomow RK1000 går nämligen för cirka 15 000:- i butik.

Bosch Indego S+ 500

Bosch Indego S+ 500 bästa robotgräsklippare

 

Bosch Indego S+ 500 är nästa modell av bästa robotgräsklippare vi valt att inkludera på listan. Du får ut en bra brukstid av denna maskin, som kan klippa utan laddning i upp till 60 minuter. Bredden på klippningen är 19 cm, så den får även mycket gjort under sin tid på gräsmattan. Lutningsmässigt klarar den inte av alltför skarpa branter, men för en vanlig trädgård kommer den absolut vara tillräcklig. Maxytan som roboten bör vara aktiv på är 500 kvadratmeter.

En fördel med denna bästa robotgräsklippare är att den är relativt liten till storleken. Du kan således enkelt flytta runt den samt hantera den med händerna. När batteriet håller på att ta slut, kommer den även automatiskt att återvända till sin utgångsposition. Priset för en Bosch Indego S+ 500 är även ganska så överkomligt på cirka 9 500:-.

Stihl Imow RMI PC 422

Stihl Imow RMI PC 422 bästa robotgräsklippare

Här kommer ett monsterexemplar av bästa robotgräsklippare in på listan. Stihl Imow RMI PC 422 har en mycket hög prestanda och kommer kunna täcka enorma ytor av gräsmatta under en klippningssession. Bredden på klippningen är även 20 cm. Denna robot är anpassad för stora trädgårdar och kan klara av att klippa upp till 1 700 kvadratmeter.

Batteritiden är en timme, vilket är tillräckligt för att Stihl Imow RMI PC 422 skall få mycket gjort. Du kan även koppla upp den här modellen till AI-systemet Alexa, varifrån du kan kan ge den verbala kommandon. Roboten undviker även stora som mindre föremål effektivt, så den inte stöter i saker såsom hoppmattor eller solcellsfontäner. Den är även mycket regntålig och har en särskild sensor för just vatten som faller från skyarna. Du får vad du betalar för den här premiummodellen, med ett pris på runt 17 000:-.

Husqvarna Automower 310 Mark II

Husqvarna Automower 310 Mark II bästa robotgräsklippare

Nästa inslag på listan är en robotgräsklippare från Husqvarna. Deras modell Automower 310 Mark II har en bra räckvidd på 1 000 kvadratmeter. Med en klippbrädd på 22 cm kommer du även se att den får mycket gjort under sin tid på gräsmattan. Batteriet har en levnadstid på 70 min, vilket ger över en timme av automatiserad gräsklippning.

När det kommer till lutningar i terrängen är även det något som denna modell klarar av bra. Det kommer inte krävas mycket till påläsning för att få din Husqvarna Automower 310 Mark II att fungera. Den har en enkel installation för ett intuitivt användande. Priset ligger på 18 000:- i butik.

Husqvarna Automower 430x

Husqvarna Automower 430x bästa robotgräsklippare

Sist men inte minst så har vi en absolut premiummodell av bästa robotgräsklippare att titta på. Även den här kommer från Husqvarna och går under namnet Automower 430x. Utöver priset, finns det även mycket annat som utmärker den här maskinen. Den kan bland annat klippa på enorma ytor som uppmäter cirka 3 200 kvadratmeter. Den håller även på i över två timmar med en batterilängd på 145 minuter.

Klippbredden är den största på listan med sina 24 cm. Husqvarna Automower 430x klarar även av ordentlig lutning i terrängen. Det här är helt enkelt en komplett modell för den som vill ha en av de mer exklusiva robotgräsklipparna för sin gräsmatta. Priset är dock som nämnt mycket högt. Du får inte händerna på denna modell utan att punga ut minst 35 000:-.

Robotgräsklippare – Det enkla sättet att klippa gräset

Varför skall man behöva klippa gräset själv, när du lika gärna kan automatisera den sysslan? Det är säkerligen vad robotgräsklipparens utvecklare tänkte när de första modellerna av självgående gräsklippare togs fram. Idag är det vanligt att se dessa små rullande maskiner ute bland svenska trädgårdar, medan husägarna kan syssla med sitt eget på annat håll. Det ger dig tid till att njuta av sommaren med allt annat du vill göra såsom grilla, sola dig eller spela lite kortspel med familjen.

De klipper både effektivt som tyst och kan ge dig tid till annat under vår- och sommarvärmen. Idag finns det mängder av olika modeller av dessa robotar att köpa. Vi har dock valt ut några av de bästa robotgräsklippare och sammanställt en lista av dem här ovan. Där kan du läsa om vilken modell du bör köpa för att få en väl omskött gräsmatta.

Anti-Ai Alliance – certificate

Managed By Bastaprylar.se