Anslut oss

Solcellsfontän

Published

on

Solcellsfontän huvudbild

Det finns få bättre sätt att beakta vatten porla fram än i en fontän. Ända sedan antiken har dessa konstellationer varit ett föremål för människans uppskattning. Dock har teknologin i dagens fontäner avancerat avsevärt jämfört med romarrikets gamla vattenkastare. Idag har det blivit alltmer populärt med fenomenet solcellsfontän.

I den här artikeln skall vi gå igenom vad en solcellsfontän är, varför de har blivit så populära samt var man kan köpa sig en! Låt en kaskad av vatten skölja fram i solljuset!

Vad är en solcellsfontän?

Solcellsfontän

Innan frågan om vad en solcellsfontän är, måste det först klarläggas vad som menas med ”fontän”. En fontän är i principen vatten som genom en mynning pressas fram för att skapa antingen en stråle eller ström. Teknologin kring fontäner har funnits i årtusenden. De moderna variationerna har allt som oftast en elektrisk pump installerad, vilken trycker fram cirkulerande vatten.

Det är så här en solcellsfontän fungerar. Dock tack vare solpaneler, är en fontän av den här varianten inte beroende av varken ett batteri eller en elektrisk ledning. Istället får den sin energi från solen. På så vis är solcellsfontäner naturvänliga i sitt brukande, samt kan sättas upp varhelst solen skiner.

Användningsområden

När det kommer till en solcellsfontän är de i sig själva inte direkt något ögongodis att titta på. De är inte stationära statyer eller skulpturer, och försöker inte vara en dekoration i sin utformning. De är designade för att vara effektiva i sitt syfte, att forcera fram vatten. På så sätt kan man säga att det inte är något pretentiöst i en solcellsfontän, då den överlåter allt vackert till vattnet de kastar fram.

Med tanke på att de kan flyttas runt obehindrat, kan man använda en solcellsfontän till mycket av de vattenrelaterade sysslor vi människor är i behov av. Utöver att de kan erbjuda lite svalka under varma sommardagar, kan de även användas som ett sprinklersystem för att vattna gräs och växter.

Solcellsfontäner har även blivit populärt hos fiskare, som använder dem för att bevara sina byten i solen. Man behöver inte längre bära med sig en hink med vatten, då fontänen håller fisken i gott skick tack vare sin ständiga ström av vätska.

En solcellsfontän kan även appliceras till en existerande, mer dekorativ fontän. På så sätt får man förmånen av att förse sin installation med naturvänliga kaskader av vatten, samtidigt som den ursprungliga designen består.

Vart kan man köpa solcellsfontäner?

Svensk valuta

Om man har lust att införskaffa sig en solcellsfontän, finns dessa att köpas i de flesta teknikaffärer. De är även ett populärt sortiment i större butiker som erbjuder trädgårdsartiklar. Självfallet sker det även en står försäljning av solcellsfontäner på nätet, där de största leverantörerna är några av de mer framstående nätbutikerna såsom Amazon.

Nedan kommer vi nu att lista ett antal solcellsfontäner som går att köpa i Sverige. De vi har valt ut varierar i pris, och finns att köpa på olika ställen runtom landet. Det får dock sägas att under dessa varma sommardagar som vi upplever idag, är efterfrågan på solcellsfontäner stor. Många butiker har sålt ut sina lager. Vill man ha en, får man vara snabb med inköpet!

Solcellsfontäner
  • LIUMY Fontänpump: Den här modellen av solcellsfontäner är en nätt liten sak att ha i sin trädgård. Den erbjuder upp till sex olika munstycken för önskad stråle, samt kommer med en flytande pump som kan läggas i en närliggande vattenkälla. LIUMY Fontänpump finns att köpas på Amazon.se och kostar för tillfället 209:-.
  • Pontec 43324: Pontec 43324 är en modell av solcellsfontäner som kommer med ett stativ. Detta höjer strålen högt över marken, och ger en större spridning på vattnet, vilket är att föredra om man söker att använda den som ett vattningssystem. Annars funkar den även bra som en kall dusch i sommarhettan! Finns att köpa på Conrad.se för ett pris på 850:-.
  • AISITIN Solreservoarpump: Det här är en modell som gör sig väl som fisktank och fågelbad. Den ligger lågt till marken, och förser sex olika vattenstrålar beroende på vilket munstycke man applicerar. AISITIN Solreservoarpump kommer även med ett inbyggt batteri utifall att solen skulle svika. Finns att köpa på Amazon.se för ett pris av 351:-.
  • Ankway Solenergisfontän: Ankway Solenergisfontän är en populär solcellsfontän hos barnfamiljerna. Tack vare dess låga hållning jämt med marken fungerar den väl som till exempel en hoppfontän för barnen att leka i. Den kan även användas som en fiskbehållare under varma dagar, och beröm för det ringa solsken som krävs för att den skall fungera! man kan köpa Ankway Solenergisfontän via Amazon.se, där priset ligger på 420:-.
Esotec Napoli
  • Esotec Napoli LED 101774: Det här är en av de lite mer exklusiva solcellsfontänerna på marknaden. Den kommer med ett ljus-system, och kan därmed användas som både en fontän som belysning under kvällningen. Vattenstrålarna kan regleras till önskad volym och höjd. Modellen finns att inhandla på Conrad.se samt i de flesta trädgårdsvaruhus runtom Sverige. Priset ligger p cirka 2 100:-.
  • UTOPB uppgraderad solreservoarpump: Den här modellen är en av de mindre, och mer ekonomiskt förlåtande, ute på marknaden. UTOPB uppgraderad solreservoarpump kostar enbart cirka 110:- och finns att köpa på Amazon.se samt diverse trädgårdsbutiker. Trots den ringa storleken, får man mycket för pengarna i den här solcellsfontänen!
  • Solreservoarpump, 2,2 W LIUMY: När det kommer till solcellsfontäner, är den här en av de mest populära som finns att köpa! Med en Solreservoarpump, 2,2 W LIUMY får man tillgång till sju olika munstycken. Den här modellen flyter även, vilket gör den till ett naturligt val för de som önskar cirkulera vattnet i sin pool. Priset är högst överkomligt, då den enbart kostar cirka 200:-. Finns likt så många andra att köpas på Amazon.se.

Svalka och underhållning i ett!

Flicka i vattenstrålar

Skall man väl åtnjuta lite kylande vatten under sommartiden, kan man lika gärna göra det på ett miljövänligt sätt. En solcellsfontän använder sig av den senaste teknologin i solpaneler för att eliminera elkonsumtion som en faktor, utan att lida i funktionaliteten. med dess många användningsområden, är det inte undra på att folk har blivit som tokiga i det senaste tillägget till sensationen kring fontäner!

 

Anti-Ai Alliance – certificate

Managed By Bastaprylar.se