Anslut oss

Topp 10 spel under 2021 för Xbox

Published

on

topp 10 Xbox spel

Hemmatid under pandemin innebär mer tid att spela Xbox för många. Vilka spel ska man unna sig under 2021? Vi har kollat lite närmare på de topp 10 bästa spelen under 2021 för Xbox. Efter att ha läst denna artikel, kommer ni veta vilka spel som är värda att lägga ned mest tid på just nu samt vilka spel som kommer släppas under året.

De 10 bästa spelen för Xbox 2021

När vi tittar på vilka spel som är bäst för Xbox är det en blandning mellan kritikernas betyg, vår egna upplevelse och även prisvärdheten. Vi tittar även på släpp längre fram som kan komma att förändra årets ranking

Forza Horizon 4

Racingklassikern släpptes redan 2018, men upplevelsen på Xbox Series X är otrolig. Detaljerna i spelet är magiska och 4K upplösningen med 60 FPS gör att det känns fantastiskt att spela detta ’gamla’ spel på X-serien. Spelet kostar 599 kr och är ett måste att ha om man gillar racing i grymma miljöer. Det är också ett exklusivt Xboxspel och ett av de högst rankade exklusiva spelen på plattformen.

Assassins Creed Valhalla

Assassin’s Creed Valhalla är ett av de spel som anpassats till Xbox Series One X och där laddningstiderna på Xbox One kunde vara långsamma och ibland sämre så är upplevelsen på Xbox Series X tvärtom, riktigt bra. Den här gången är det vikingen Eivor som vi tar hand om och följer med på ett riktigt vikingaäventyr.

Äventyret inkluderar det som vi alltid fått från Assasin’s Creed men Eivor som är viking ska hitta ett nytt hem och sen åka på resor och plundra sin väg till skatter som vikingar gör. Prestandan på Xbox Series X är i 4k med 60 FPS vilket innebär en klar förbättring från tidigare versioner. Miljöerna är vackra och imponerande. Spelet finns just nu för 399 kr på MediaMarkt.

Gears 5

Gears 5 är ett av de spelen vi ser fram emot att spela med polarna när det är dags att bjuda över de igen. Spelet har optimerats för Xbox Series X och levererar fantastisk prestanda, fantastiska miljöer och har även stöd för 120FPS i flerspelarläget. Klassikern är helt klart ett måste att ha för din nya konsol och förbättringarna i spelet är nämnbara. Storyn är intressant och kul att spela sig igenom. Priset för spelet är 499 kr hos Mediamarkt.

Halo: The Master Chief Collection

Vi är många som hoppades på att få ett nytt Halospel att sätta tänderna i när Xbox Series X släpptes. Tyvärr så blev det inte så och Halo Infinity väntas släppas 2021 (mer om det nedan). För oss som inte kan få nog av ’The Master Chief’ så finns Halo The Master Chief Collection att tillgå genom Xbox Game Pass eller i affär. Hela spelserien har förbättrats och anpassats till Xbox Series X. Det är möjligt att spela i 4k med 120 FPS både i campaign och i flerspelarläget. Även om inte Halo 5 ingår får du sex fantastiska spel att lira igenom till Infinity släpps. Spelet är extremt prisvärt och kostar 299 kr. 

Hitman 3

Den episka avslutningen är här. Hitmansagan kommer till sitt slut och spelet är snyggare, kraftfullare och roligare än någonsin. De två klassikerna Hitman och Hitman 2 får sitt välförtjänta slut och i Hitman 3 får du kombinationen av spionfilm, spel, fantastiska miljöer och högintressanta karaktärer. Luta dig tillbaka, njut och spela dig igenom Hitman 3 som vi i alla fall inte kan hitta något negativt med. Spelet kostar 599 kr.

Sea of Thieves!

Vem har inte velat segla de sju haven och bli pirat legendar? I Sea of Thieves får du göra just det. I spelet finns enorma mängder äventyr och uppdrag att gå igenom. Du ställs mot många utmaningar på din väg mot skatterna och att bli en legendarisk pirat. Du kan välja att åka ut på äventyr själv eller i flerspelarläge där du tar sällskap av upp till tre andra personer. Det bästa med spelet är helt klart multi spelarläget och har du ett par vänner som kan göra dig sällskap på dina äventyr så kommer du ha många roliga timmar med det här spelet. Spelet är prisvärt och kan fås för under 300 kr.

Call of Duty: Black Ops Cold War

Ingen konsol utan ett Call of Duty och Black Ops Cold War utnyttjar allt den nya generationens konsol har att erbjuda. Multi Spelarläget är roligt, även i år får du besök av zombies och prestandan är fantastisk. Ett spel som rekommenderas för alla COD-älskare. Spelet kostar cirka 700 kr i butik.

Yakuza: Like a Dragon

Det här spelet är galet, galet roligt, men också galet galet. Ofta är det löjliga scener men spelets kvalitet går inte att tvivla på. En unik upplevelse och ett spel som jag tycker är underskattat på marknaden. Missa inte Yakuza Like a Dragon. Spelet kostar runt 400 kr att köpa.

Resident Evil Village:

Det åttonde spelet i Resident Evilsagan släpps i maj. Spelet utspelar sig ett par år efter de tragiska händelserna i Resident Evil 7 Biohazard. Ethan och Mia har startat om sitt liv igen och allt är frid och fröjd till Chris Redfield dyker upp och gör Ethans liv till en mardröm igen. Vi ser fram emot släppet av detta spel då de tidigare spelen alltid levererat. Här har vi också ett färdigt releasedatum och behöver inte vänta in släppet som med Halo.

Halo Infinity (Slutet av 2021)

Vi var många som blev besvikna när ett nytt Halospel inte släpptes tillsammans med Xbox Series X-releasen. Den som väntar på något gott väntar aldrig för länge och när spelsläppet dröjer blir förväntningarna högre. Spelet var planerat att släppas tillsammans med den nya konsolen men väntas nu släppas i slutet av 2021. När spelet släpps kommer det vara storslaget och prestandan, grafiken, miljöerna och spelet i sig måste vara på topp för att spelets rykte ska hålla. Vi väntar tålmodigt på att spelet ska släppas och förväntar oss stordåd när Master Chief ska ut på sitt bästa äventyr hittills.

Summering

Även under 2021 erbjuder Xbox många fina alternativ oavsett vilken Xbox man spelar på. Det står klart att de gamla spelen som släppts till den nya konsolen har en grym förbättrad prestanda. Vi har även tittat på ett antal nya spel som släpps under året där vi ser fram emot Halo framför allt. Det finns många spel att spela och vi hoppas ha kunnat hjälpa till med våra tips.

Anti-Ai Alliance – certificate

Managed By Bastaprylar.se