Anslut oss

Spindelharpan

Published

on

patiens harpan

Att spela spindelharpan på datorn eller i mobilen är både kul och roande för de flesta. Att spela Spindelharpan gratis på datorn har utvecklat spelandet inom en gammal tradition som funnits i generationer. 

Spela Spindelharpan Online Gratis

Spindelharpan vad är det?

Spindelharpan är en sort av patiens som är mest känd från början med att man hemma vid köksbordet satt och la en patiens. Detta har sedan utvecklats och var ett av de första kortspel som kom på datorn där man spelade spindelharpan gratis. Att spela spindelharpan gratis har fått många att börja använda datorn då patiens är ett uråldrigt kortspel som man spelar med sig själv och som passar perfekt för stunder där man inte har något att göra. Spindelharpan var ett av flera spel som tidigare medföljde Microsoft Windows men som nu finns på flera olika webbplatser. Man får ut ett stort nöja av att spela spindelharpan grattis på dessa webbplatser.  

Regler för Spindelharpan

Regler för Spindelharpan

Hur går det då till att spela spindelharpan? Här kommer lite regler för att man ska förstå hur man spelar spindelharpan.

Man spelar spindelharpan med två kortlekar och med 52 kort i varje kortlek. Alltså man använder alltid två hela kortlekar som totalt innehåller 104 kort.

Man kan nu välja innan spelet att spela med två eller flera färger, desto fler färger man använder desto svårare blir det.

När man börjar så lägger man ut tio kort bredvid varandra med kortleken neråt, alltså man ser inte vad det är för kort. Sedan gör man likadant sex gånger till så att man får fyra högar med sex kort och fyra högar med fem kort.

De tio sista korten som är högst upp ska vara uppvända. Korten som blir över står i högra hörnen. Dessa kort används när en ny rad behöver läggas, dvs. när man behöver fler kort att spela med.

Det är nu bara möjligt att flytta kort som är längst ned till en tom plats eller till en annan korthög där kortet som ligger längst ned är ett steg högre än det kort man flyttar Till exempel, du flyttar kort nummer 2 till ett kort med nummer 3. Man kan flytta korten på detta sätt oavsett färg, men man kan bara bli av med alla kort om alla kort från kung till ess är samma färg.

Målet; få bort alla kort

Det gäller att få bort alla kort från bordet eller datorn. För att göra detta ska korten vara i samma färg som du valt innan. Har du valt fyra färger, ja då är det fyra färger som ska paras ihop Man kan bara få bort kort om man byggt kung och sen fortsatt med dam, knekt, tia och ner till ess. Då har man lyckats ta bort en färg. Tänk på att man bestämt att det ska samma färg på alla för att man ska få gå ut.

Du kan också flytta flera kort samtidigt på samma sätt, om de är ordnade i en hög i samma färg. Som ett exempel så har du i en hög en tia högst upp och i en annan hög har du nio, åtta, sju, sex. Då kan du flytta denna hög och lägga under tian för att på så sätt få fram ett nytt kort som är felvänt eller kanske en tom yta där du kan börja bygga en ny hög. Tomma ytor är väldigt viktiga i Spindelharpan då man dels får öppna upp kort, dels flytta hela högar så man kan öppna upp kort underifrån. vilket kort eller hel hög kan när som helst läggas på en ny yta.

Kungen kan bara flyttas till en tom yta. När man inte längre kan eller vill göra fler drag så använder man 10 nya kort från högra hörnet och på detta sätt får man nya kort att spela med.

Man får också nya kort att spela med när man kommer åt de nedåtvända korten och vänder upp dem. Det sker när man gör förflyttningar i högarna.

Några saker att tänka på när man spelar Spindelharpan

  • Försök alltid att vända på alla nedåtvända kort så att du har mer kort att spela med.
  • Försök att få så många tomma ytor som möjligt. Om man har någon tom yta innan man delar ut tio nya kort är chanserna för vinst större.
  • Undvik att begrava kort under fel färg då du behöver så många fria kort som möjligt. 
  • Försök att placera så många kungar som möjligt på tomma ytor, då det är det mest praktiska sättet att bygga för att få bort klara färghögar. 

Spela spindelharpan gratis

Att spela spindelharpan gratis på datorn har blivit en trend som är här för att stanna. Det finns ett antal sidor som ges möjligheten att spela spindelharpan gratis och några sådana sidor är.

  •   Harpan.online
  •   Sällskapsspel.com
  •   Allaonlinespel.se
  •   Basta-spel.se
  •   Patiens.online

Det finns oändligt många sidor att välja mellan med det är några som man kan använda för att spela spindelharpan gratis online.

Du kan även ladda ned spelet till din mobil via Google Play (Spider Solitaire) eller Apples hemsida.

Summering av Spindelharpan

När man spelar spindelharpan gratis online eller spelar spindelharpan hemma så har man oavsett plats en otroligt trevlig stund. Spindelharpan är ju en version av vanlig patiens men kanske lite svårare om man väljer att spela med fyra färger och man följer reglerna om att man bara kan ta bort högar om man har från kung ner till ess i samma färg.

Har ni inte provar att spela spindelharpan gratis online så kan vi vart rekommenderar att testa. Tänk på att för att spela spindelharpan behövs det tid för det är lätt att fastna. Då man vill spela om och om igen när man väl har börjat. Det är ett fantastiskt roligt och stimulerande kortspel där man får tänka extra för att kunna vinna spelet.

Anti-Ai Alliance – certificate

Managed By Bastaprylar.se