Anslut oss

Marknadens bästa fönsterputsare

Published

on

Fönsterputsrobot på fönster

När det blivit alltför smutsigt att blicka ut genom sitt fönster, kan du vara i gott behov av en fönsterputsrobot. Det här är mekaniska prylar som självmant kommer att rengöra de glasytor du fäster dem vid. En robotfönsterputsare är ett smart inköp för den som inte vill klättra upp för en stege för att få det rent. Du behöver heller inte förlita dig på dyr arbetskraft så länge du har en sådan här i hemmet. Här nedan kommer du nu kunna läsa om fyra av de bästa fönsterputsrobotarna på marknaden.

Mekaniskt rent på fönsterna

En av fördelarna med att bo i vårt moderna samhälle, är hur automatiserade vissa av våra sysslor har blivit. Idag finns det mycket vi kan undslippa att göra tack vare den teknologiska utvecklingen. Det här stämmer in på väldigt många aspekter av våra vardagsliv, vare sig det handlar om matlagning, städning eller fönsterputsning.

Just den sistnämnda kategorin är något vi har tagit en närmare titt på. Alla hem och bostäder i Sverige har i alla fall ett par fönster. Dessa ger oss en blick ut mot vår omvärld från bekvämligheten av våra hemfrister. Fönster i antingen glas eller plast kan dock bli smutsiga. När detta sker behöver de rengöras om du önskar att fortsätta kunna blicka ut mot solljuset.

Tidigare var människor tvungna att själva putsa sina fönster. Det här inkluderade oftast en spann med vatten och sopa, en svamp eller borste samt höga klättringsäventyr på rangliga stegar. Idag är det dock inte något vi behöver göra längre. Du kan i stället investera i en fönsterputsrobot, en mekanisk liten apparat som rengör fönsterna åt dig. Här nedan kan du ta del av vår lista på fyra riktigt bra robotfönsterputsare, vilka kommer ge dig solstrålarna åter genom nytvättade fönster!

Lista på fyra grymma fönsterputsrobot

  • Evovacs Winbot 880
  • Cecotec WinDroid 870
  • Conga WinDroid 970 Cecotec
  • Evovacs Winbot X v2

Evovacs Winbot 880

Den första modellen av fönsterputsrobot som vi tittat på är Evovacs Winbot 880. Den här roboten är anpassningsbar för alla möjliga ytor som den får plats på. Till storleken mäter den 25 x 25 cm. Så länge du dock kan placera den på fönstret, kommer den att börja rengöra ytan. Winbot 880 fäster även riktigt bra mot glaset, så det finns inga anledningar till att oroa sig för ett dyrbart fall.

Evovacs Winbot 880 fönsterputsrobot

Du styr denna robotfönsterputsare via en fjärrkontroll. Via den har du flertalet olika alternativ för hur du vill att rengöringen skall ske. Med kontrollen i hand så kan du styra roboten, samt självfallet även starta och stänga av. Man kan även pausa mitt under putsningen om det så skulle önskas. I detta fall står Winbot 880 i standby-läge i väntan på vidare instruktioner från fjärrkontrollen. Priset för den här modellen är även överkomligt. Du kommer behöva betala kring 4 500:- vid ett nyköp.

Cecotec WinDroid 870

Nästa modell kommer från producenten Cecotec. Det handlar här om WinDroid 870, en fönsterputsrobot som levererar god rengöringskraft för ett billigt pris. Roboten kommer med en fjärrkontroll för styrning, samt även en säkerhetslina. Linan fästs i väggen intill fönstret du rengör. Detta garanterar att roboten inte faller av fönstret och förstörs.

En trevlig funktion I WinDroid 870 är att den stänger av sig själv när den putsat klart. Det här betyder att du inte manuellt behöver ha koll på driften. Modellen är rundad i kanterna, vilka vissa inte tycker om. Detta kan resultera i att just hörnen på dina fyrkantiga fönster inte kommer bli lika rengjorda som de öppna ytorna av glaset. Men, om du kan ha förbiseende med detta, så får du en riktigt bra robotfönsterputsare för cirka 2 200:- i en WinDroid 870.

Conga WinDroid 970 Cecotec

Conga WinDroid 970 Cecotec fönsterputsrobot

Conga WinDroid 970 är ytterligare en robotfönsterputsmodell som kommer från företaget Cecotec. Den här roboten har en helhetseffekt på de ytor som den rengör. Varje smutsigt fönster kommer genomgå fem stadier under putsningen, vilka är fuktning, skrubbning, vridning, rengöring och slutligen torkning. Du kommer således få fem jobb gjorda under en och samma process.

Till skillnad från den andra Cecotec-modellen på vår lista, är Conga WinDroid 970 fyrkantig till formen. Den kommer således inte ha några problem med att tvätta hela ytan på ditt fönster, inklusive kanterna på glaset. Om du har ett särskilt smutsigt fönster, kan du aktivera en funktion i roboten som gör att den går över samma yta tio gånger om. Det hör bör resultera i en komplett rengöring. En Conga WinDroid 970 kostar idag cirka 3 300:- i butik.

Evovacs Winbot X v2

Här kommer nästa fönsterputsrobot från Evovacs in på listan. Winbot X v2 är en mycket effektiv liten apparat som även är den enda på listan som är batteridriven. Du behöver således inte ha en nätanslutning till denna modell. Batteriet håller även riktigt länge, då Winbot X v2 kan hålla på med en kontinuerlig och frenetisk rengöring i upp till 50 minuter som fulladdad.

Det här är en robotfönsterputsare som har många automatiserade aspekter. Den väljer bland annat själv hur en rengöring skall ske. Valet beror på hur smutsig ytan är samt vad smutsen består av. Fågelavföring rengörs på ett annat sätt än tex. damm, vilket roboten känner av. Därefter väljer den bästa tillvägagångssätt för att du skall få ett rent fönster. Priset är ett av de dyrare på listan, då Winbot X v2 ligger på mellan 3 700 – 4 000:-.

Anti-Ai Alliance – certificate

Managed By Bastaprylar.se