Anslut oss

Fyra gratis appar för den bästa fotoredigeringen

Published

on

man med telefonkamera för fotoredigering

Gratis är allt som oftast bäst. Särskilt om man kan få ut mycket för en helt kostnadsfri funktion. Något som blivit särskilt populärt den senaste tiden är fotoredigeringsappar på telefonen. Dessa låter dig ändra eller förbättra kvalitén på dina bilder i telefonen.

Det finns även ett bra utbud av den här typen av appar som inte kostar något. I den här artikeln skall vi just kolla på fyra nedladdningsbara program för fotoredigering som du kan få gratis på din smartphone eller surfplatta.

Få de bästa bilderna i telefonen

Idag bär man nästan alltid med sig någon typ av kamera i fickan eller handväskan. I stort sett alla moderna telefoner har nämligen den här funktionen inbyggd. Således har folk i allt större mån börjat ta bilder samt videor av sin omgivning, för att sedan publicera dessa på olika sociala medieplattformar.

Ibland behöver man dock putsa till sina bilder. Man kan bland annat lägga till roliga filter eller ändra på färgschemat för att få en annan effekt i sin fotografering. För det här behöver man ha tillgång till vissa fotoredigeringsprogram, vilka finns att ladda ner i din telefons app store.

Dessa appar behöver inte kosta några pengar, då det finns ett utbud på helt gratis varianter som ändå ger dig precis det du önskar i verktyg. Här nedan kan du nu läsa om fyra helt gratis fotoredigeringsappar som kommer ge dig nya möjligheter att redigera dina bilder.

4 appar för fotoredigering utan kostnad

  • VSCO
  • Pixlr
  • Snapseed
  • Whitagram

VSCO

Den första appen som vi tar upp är VSCO. Den finner du för telefoner och surfplattor som drivs av antingen iOS eller Android-operativsystem. VSCO är mycket lätt att använda och utformad utefter Instagrams inbyggda fotoredigeringsprogram. Om du således har tidigare erfarenhet av Instagram, kommer du även att lätt komma udner fund med hur VSCO fungerar. Appen erbjuder mängder med filter på dina bilder samt har ett snabbt och enkelt sätt för dig att spara dem på din alldeles egen VSCO-sida online.

Pixlr

Pixlr programvara

Nästa programvara vi skall diskutera är Pixlr. Även denna är gratis samt erbjuder sina användare en enorm tillgång på filter. Det finns även ramar som du kan sätta runt korten, vilka medför sig sina egna bildeffekter. Utöver filter och ramar kan man också vända sig till Pixlr för mer traditionell fotoredigering. Vi pratar då om ljusstyrka, färgscheman samt kontraster av olika slag. Även den här appen är tillgänglig på både Android-telefoner som iPhones.

Snapseed

Snapseed är en mycket enkel app för redigering av foton och bilder. Det är utvecklat av Google, så förvänta dig mycket hög kvalité i ett gratis paket. Det här programmet har några riktigt intressanta funktioner, så som utsuddning av oönskade föremål i dina bilder. Du finner även många alternativ för hur du ställer in fokuset på foton i den här appen. Som en Google-vara är Snapseed enbart tillgänglig för Android, så Samsung-användare har full tillgång till det spännande fotoredigeringsprogrammet.

Whitagram

Sist men inte minst så har vi även Whitagram med på listan. Som du märker av namnet, är den här appen kraftigt inspirerad av Instagram, särskilt när det kommer till foto- och bildredigering. Faktum är att Whitagram inte gör särskilt mycket med dina bilder. Den enda riktiga funktionen som appen erbjuder är att den lägger till en vit ram runt dina bilder.

Det är dock en funktion som Instagram inte har, så du kan således använda den här appen till att skapa en trevlig och visuellt snygg symbios genom de vita ramarna. Dessa bilder kan sedan laddas upp på Instagram på ett snabbt och enkelt vis i sitt nya tillstånd. Whitagram är en mycket populär app bland stora sociala mediepersonligheter, vilka gärna använder sig av dess funktion för att tillsätta lite grafisk krydda på sina bilder.

Anti-Ai Alliance – certificate

Managed By Bastaprylar.se