Anslut oss

Bästa utrustningen för att börja streama

Published

on

Anordning för streaming setup

Ett kulturellt fenomen som blir alltmer populärt är streaming av spel online. Här får man möjligheten till att spela sina favoritspel inför en publik, vilket även kan leda till en försörjning om man är bra nog. För att vara en streamer behöver du oftast besitta en god dos av skicklighet, samtidigt som din personlighet skall vara tilltalande.

Vad som dock är viktigast är att ha de rätta prylarna för att ens kunna börja. I den här artikeln skall vi just kolla på vad du behöver för att bli en stjärna på streamer-himmelen.

Allt du behöver för att bli en streamer-profil

Vare sig det handlar om Twitch, Youtube eller Facebook, så har streamandet av data- och Tv-spel tagit gamingvärlden med storm. Idag finner man flertalet namn som tjänat mångmiljonbelopp på att sitta framför en kamera och dela med sig av sitt spelande till en stor publik på nätet. Älskar man dataspel och vill försörja sig på att hoppa runt i en virtuell plattform, är streaming ett av de bästa alternativen.

Det finns sajter såsom Twitch, vilka är helt dedikerade till att erbjuda ett forum där personer kan visa upp sig och sitt spelande. Här kan man även få donationer samt prenumerationer från trogna fans, pengar som förs över till ens bankkonto. Det är helt enkelt ett sätt att försörja sig för många personer. De som dock har en lyckad profil inom streaming, har även tillgång till de bästa prylarna för att det skall bli möjligt.

Vad krävs då för typ av setup för att du skall kunna börja streama dina spel? Här nedan kommer vi besvara den frågan med att lista sju olika tillbehör som krävs. Till vissa av dessa kommer vi även tipsa om billiga men bra produkter som uppfyller alla krav för att din stream skall kunna bli en succé.

7 viktiga artiklar för streaming av spel

  • Dator
  • Mikrofon/stativ
  • Kamera
  • Game Capture Card
  • Stream Deck
  • Programvara

Dator

Det första du behöver ha till hands är en bra dator. Du behöver nämligen både kunna spela de populära spelen på en bra grafik, samtidigt som din burk har kraft nog för att bearbeta streamingen på ett smidigt vis. Du vill inte att det skall hacka eller lagga under din stream, då se till att ha hårdvaran i datorkategorin innan du börjar.

Mikrofon/stativ

Nästa del är en mikrofon samt ett stativ till denna. Detta är ett krav i dagens streaming, då ingen vill enbart se själva spelandet utan dina kommentarer. För en bra mikrofon kan du vända dig till en Nikabe M-3.

Nikabe M-3

Det här är en relativt billig apparat som ändå ger bra ljud. Kom dock även ihåg att du behöver fästa mikrofonen i ett stativ. Där kan vi tipsa om Luxorparts stativ för mikrofoner. Det kostar lite och är mycket användbart för en nybliven streamer.

Kamera

Det finns visserligen dem som streamar utan en kamera, dock har det visat sig vara mer lönande att visa upp sitt ansikte när du väl är Live. För det här behöver du således en manick som kan fånga din bild. En bra kamera behöver dock inte kosta alltför mycket. Logitech C505 är en webbkamera som har en bra upplösning och är enkel att använda.

Game Capture Card

Ett Game Capture Card är ett måste för alla spelstreamers som vill nå nästa nivå. Det fångar nämligen spelandet som sker på skärmen med en bra bild. Du kan även använda det för att spela via en konsol eller en alternativ datorskärm. Det är således mycket användbart för de som hellre vill sitta med en Xbox eller PlayStation än framför en dator.

Stream Deck

Ett Stream Deck är inte ett måste, men kommer absolut att underlätta för dig. Det här är en apparat som kan kontrollera olika aspekter av din stream, så du slipper gå in i inställningarna på din dator. Stream Deck kan även ställas in med roliga små funktioner såsom ljudeffekter eller visuella grafiska ändringar, vilka gör din stream till en roligare upplevelse för tittaren.

Programvara

Sist men inte minst måste du även ha tillgång till en programvara som behandlar som möjliggör din stream. Det finns många alternativ att välja på, dock är OBS den mest populära bland nya streamers ute på nätet.

OBS Programvara

Det här är en programvara som är helt gratis och lätt att förstå sig på. Du är således mer eller mindre garanterad ett resultat när du installerar OBS på din dator och startar i gång din första stream-session!

Anti-Ai Alliance – certificate

Managed By Bastaprylar.se