Anslut oss

Drinkvagn

Published

on

drinkvagn

Drinkvagn, serveringsvagn, barvagn eller rullbord – Ja många är namnen på kanske en av det trendigaste möblemanget som är just nu. Att ha en drinkvagn i sitt hem var otroligt populära hela 50–60 – talet, men som allting annat så försvann drinkvagn eller serveringsvagn som den också kallades och blev iskall. Dock så går trender fram och åter och runt 2010–2015 så blev det åter inne att ha en drinkvagn i sitt hem. 

Trenden verkar bli kvar denna gång och vi ser massor av olika modeller av drinkvagn, serveringsvagn och barvagn i alla olika sorters hem. Användningsområdet är enormt och många använder en drinkvagn till att lägga prydnadssaker på, en serveringsvagn att precis som det låter vara framme för en servering och en drinkvagn används till att servera drinkar. I denna artikel kommer vi beröra allt ni behöver veta om drinkvagn, serveringsvagn och barvagn.

Vad är en drinkvagn?

Drinkvagn kommer från England och härstammar från 1830 – talet. Det var under den Viktorianska eran som den fick sin uppstart, men då serverade man den klassiska engelska drycken te från en serveringsvagn. Under 1930 – talet i USA så blev det plötsligt inne med att ha en drinkvagn eller barvagn – Ja man kallade det också rullbord. Alltså ett bord som man rullade fram för att servera drinkar, flugan tillkom under slutet av förbudstiden i USA, runt 1933. Men det dröjde hela 20 år innan det blev något som de flesta ville ha sina hem.

En drinkvagn blev senare ett måste för de lite finare familjerna och medelklassen följde snabbt efter. Det startade med att kontoren i USA började med drinkvagn i början av 50-talet. Nu skulle alla kontor ha en drinkvagn, sen följde denna trend med in i hemmen.

Drinkvagn, serveringsvagn, rullbord – kärt barn har många namn

På de flesta kontor så fanns det en serveringsvagn eller ett rullbord som togs fram när man hade kunder på besök. Vi har väl alla sett något avsnitt av den realistiska serien Mad Men där det finns en drinkvagn i varje kontor och när det vankas besök så plockas det fram ett rullbord eller en serveringsvagn för gästerna att fritt kunna ta en eller flera godsaker ifrån. Drinkvagn, serveringsvagn och rullbord försvann sedan nästan helt under 70,80 och 90 – talet. Nu skulle man istället ha en bar i sitt hem, det byggdes och såldes stora mängder av klumpiga fula schabrak som skulle likna utelivet men som mer liknade den lokala pizzerian.

Trenden har dock vänt och vi har kastat ut våra klumpiga barer och de fula barstolar som för det mesta tillhörde baren. Återigen har vi tagit in en drinkvagn eller en serveringsvagn i våra hem, men nu som en snygg funktionell möbel. Detta gjorde vi efter 2010 och plötsligt så är drinkvagnen här för att stanna.

När det gäller prisbilden på en drinkvagn eller en serveringsvagn så är det stor skillnad. Man kan idag få ett rullbord av enklare slag för runt tusenlappen. Men vill man ha en lite finare drinkvagn eller en serveringsvagn så kan det bli ett par tusenlappar eller mer beroende på storlek och modell. Det man ska tänka på är att det är en möbel som ska ha sin plats i hemmet precis som soffan eller tv:n, den ska absolut inte sticka ut, samtidigt som den ska smälta in.

Fördelarna med att ha en drinkvagn hemma

Det finns många fördelar med en drinkvagn. Med en drinkvagn eller en serveringsvagn så får gästen själv välja vad man vill ta från respektive vagn. Allting finns öppet på vagnen istället för kanske ett stängt barskåp eller för den delen ett kylskåp. Det kan också vara så att man använder ett rullbord som man ställer en vas på eller lägger en tidning eller några böcker som blir som en möbel istället för ett bord.

Med en drinkvagn och en serveringsvagn kan man förflytta sig både inomhus och utomhus om man har gäster och på så sätt få ett smidigt sätt att kunna servera en drink eller kanske te som man gjorde en gång i tiden.

8 trendiga drinkvagnar

drinkvagn

 

Det finns ett antal trendiga drinkvagnar och serveringsvagnar. Här kommer vi ta upp några som verkligen är inne just nu. Alla i olika prisklasser.

Wilma – pris 899 kronor

Är en drinkvagn med svart metall och hyllor av trä. Ett mindre och smidigt drinkbord som passar i de flesta hem.

Roskilde – pris 2799 kronor

Roskilde är en elegant, vacker och moderna drinkvagn som kan användas också som en serveringsvagn. Det är en serveringsvagn på hjul i pläterad metall med hyllplan av glas. Serveringsvagnen förtjänar en renässans i hemmet, en rolig möbel med stor flexibilitet. Du rullar enkelt med dig vagnen och kan ha den som fikabord, avlastningsbord, sidobord, eller barvagn. Den finns att köpa för 2799kr på Jotex.

Drinkvagn guldpläterad – pris 4995 kr

Förtrollande vacker drinkvagn i järn – en perfekt inredningsdetalj till en sekelskifteslägenhet. Med en klassisk design och goda materialval blir detta en ansenlig inredningsdetalj och möbel i hemmet. Placera slipade kristallglas och andra läckra bartillbehör på de tre skivorna, för ett karaktäristiskt intryck och en fulländad känsla av lyx.

Garbo – pris 4695 kronor

Två av de mest heta materialen du kan ha hemma just nu – mässingen och marmorn – i en stilsäker kombination som utgör den vackra och trendiga Garbo.

Drinkvagn Guld/svart glas – pris 7172 kronor

En drinkvagn från Danmark med otroligt vackra inslag och som alltid när det gäller design från Danmark trendig.

Serveringsvagn Gubi – pris 7730 kronor

En mycket modern och framför allt funktionell serveringsvagn med flera användningsområden. Här kan man placera vinglas högst upp och en vinflaska i det inbyggda facket. Man kan också med lätthet använda detta serveringsbord som ett bord när man inte använder det.

Serveringsvagn Klong – pris 9500 kronor

En vagn som är ritad av Mats Broberg och Johan Ridderstråle. En riktigt snygg design med robusta material som med lätthet kan placeras var som i sin bostad.

Serveringsvagn Swedese – pris 11 331 kronor

Vill man handla svenskt och i träslaget ask då får man allt lätta på plånboken för denna lilla godsak. En serveringsvagn som kostar lite mer som har allt som du behöver för att kunna servera exempelvis Afternoon tea. Designad av Koivisto & Rune Claesson.

Summering

Att drinkvagnen och serveringsvagn är här för att stanna är det inget att orda om så kommer det att bli. Fördelarna är många med dessa vagnar, användningsområdet är enormt flexibelt. Tillsammans med snygg design gör det att en drinkvagn eller en serveringsvagn också blir en snygg möbel.

De olika prisklasserna gör att alla har råd att köpa just sin vagn till sitt hem. Låt drinkvagnen eller serveringsvagn bli en del av hemmet.

Anti-Ai Alliance – certificate

Managed By Bastaprylar.se