Anslut oss

Hemmet

Drinkvagn

Publicerad

on

drinkvagn

Drinkvagn, serveringsvagn, barvagn eller rullbord – Ja många är namnen på kanske en av det trendigaste möblemanget som är just nu. Att ha en drinkvagn i sitt hem var otroligt populära hela 50–60 – talet, men som allting annat så försvann drinkvagn eller serveringsvagn som den också kallades och blev iskall. Dock så går trender fram och åter och runt 2010–2015 så blev det åter inne att ha en drinkvagn i sitt hem. 

Trenden verkar bli kvar denna gång och vi ser massor av olika modeller av drinkvagn, serveringsvagn och barvagn i alla olika sorters hem. Användningsområdet är enormt och många använder en drinkvagn till att lägga prydnadssaker på, en serveringsvagn att precis som det låter vara framme för en servering och en drinkvagn används till att servera drinkar. I denna artikel kommer vi beröra allt ni behöver veta om drinkvagn, serveringsvagn och barvagn.

Vad är en drinkvagn?

Drinkvagn kommer från England och härstammar från 1830 – talet. Det var under den Viktorianska eran som den fick sin uppstart, men då serverade man den klassiska engelska drycken te från en serveringsvagn. Under 1930 – talet i USA så blev det plötsligt inne med att ha en drinkvagn eller barvagn – Ja man kallade det också rullbord. Alltså ett bord som man rullade fram för att servera drinkar, flugan tillkom under slutet av förbudstiden i USA, runt 1933. Men det dröjde hela 20 år innan det blev något som de flesta ville ha sina hem.

En drinkvagn blev senare ett måste för de lite finare familjerna och medelklassen följde snabbt efter. Det startade med att kontoren i USA började med drinkvagn i början av 50-talet. Nu skulle alla kontor ha en drinkvagn, sen följde denna trend med in i hemmen.

Drinkvagn, serveringsvagn, rullbord – kärt barn har många namn

På de flesta kontor så fanns det en serveringsvagn eller ett rullbord som togs fram när man hade kunder på besök. Vi har väl alla sett något avsnitt av den realistiska serien Mad Men där det finns en drinkvagn i varje kontor och när det vankas besök så plockas det fram ett rullbord eller en serveringsvagn för gästerna att fritt kunna ta en eller flera godsaker ifrån. Drinkvagn, serveringsvagn och rullbord försvann sedan nästan helt under 70,80 och 90 – talet. Nu skulle man istället ha en bar i sitt hem, det byggdes och såldes stora mängder av klumpiga fula schabrak som skulle likna utelivet men som mer liknade den lokala pizzerian.

Trenden har dock vänt och vi har kastat ut våra klumpiga barer och de fula barstolar som för det mesta tillhörde baren. Återigen har vi tagit in en drinkvagn eller en serveringsvagn i våra hem, men nu som en snygg funktionell möbel. Detta gjorde vi efter 2010 och plötsligt så är drinkvagnen här för att stanna.

När det gäller prisbilden på en drinkvagn eller en serveringsvagn så är det stor skillnad. Man kan idag få ett rullbord av enklare slag för runt tusenlappen. Men vill man ha en lite finare drinkvagn eller en serveringsvagn så kan det bli ett par tusenlappar eller mer beroende på storlek och modell. Det man ska tänka på är att det är en möbel som ska ha sin plats i hemmet precis som soffan eller tv:n, den ska absolut inte sticka ut, samtidigt som den ska smälta in.

Fördelarna med att ha en drinkvagn hemma

Det finns många fördelar med en drinkvagn. Med en drinkvagn eller en serveringsvagn så får gästen själv välja vad man vill ta från respektive vagn. Allting finns öppet på vagnen istället för kanske ett stängt barskåp eller för den delen ett kylskåp. Det kan också vara så att man använder ett rullbord som man ställer en vas på eller lägger en tidning eller några böcker som blir som en möbel istället för ett bord.

Med en drinkvagn och en serveringsvagn kan man förflytta sig både inomhus och utomhus om man har gäster och på så sätt få ett smidigt sätt att kunna servera en drink eller kanske te som man gjorde en gång i tiden.

8 trendiga drinkvagnar

drinkvagn

 

Det finns ett antal trendiga drinkvagnar och serveringsvagnar. Här kommer vi ta upp några som verkligen är inne just nu. Alla i olika prisklasser.

Wilma – pris 899 kronor

Är en drinkvagn med svart metall och hyllor av trä. Ett mindre och smidigt drinkbord som passar i de flesta hem.

Roskilde – pris 2799 kronor

Roskilde är en elegant, vacker och moderna drinkvagn som kan användas också som en serveringsvagn. Det är en serveringsvagn på hjul i pläterad metall med hyllplan av glas. Serveringsvagnen förtjänar en renässans i hemmet, en rolig möbel med stor flexibilitet. Du rullar enkelt med dig vagnen och kan ha den som fikabord, avlastningsbord, sidobord, eller barvagn. Den finns att köpa för 2799kr på Jotex.

Drinkvagn guldpläterad – pris 4995 kr

Förtrollande vacker drinkvagn i järn – en perfekt inredningsdetalj till en sekelskifteslägenhet. Med en klassisk design och goda materialval blir detta en ansenlig inredningsdetalj och möbel i hemmet. Placera slipade kristallglas och andra läckra bartillbehör på de tre skivorna, för ett karaktäristiskt intryck och en fulländad känsla av lyx.

Garbo – pris 4695 kronor

Två av de mest heta materialen du kan ha hemma just nu – mässingen och marmorn – i en stilsäker kombination som utgör den vackra och trendiga Garbo.

Drinkvagn Guld/svart glas – pris 7172 kronor

En drinkvagn från Danmark med otroligt vackra inslag och som alltid när det gäller design från Danmark trendig.

Serveringsvagn Gubi – pris 7730 kronor

En mycket modern och framför allt funktionell serveringsvagn med flera användningsområden. Här kan man placera vinglas högst upp och en vinflaska i det inbyggda facket. Man kan också med lätthet använda detta serveringsbord som ett bord när man inte använder det.

Serveringsvagn Klong – pris 9500 kronor

En vagn som är ritad av Mats Broberg och Johan Ridderstråle. En riktigt snygg design med robusta material som med lätthet kan placeras var som i sin bostad.

Serveringsvagn Swedese – pris 11 331 kronor

Vill man handla svenskt och i träslaget ask då får man allt lätta på plånboken för denna lilla godsak. En serveringsvagn som kostar lite mer som har allt som du behöver för att kunna servera exempelvis Afternoon tea. Designad av Koivisto & Rune Claesson.

Summering

Att drinkvagnen och serveringsvagn är här för att stanna är det inget att orda om så kommer det att bli. Fördelarna är många med dessa vagnar, användningsområdet är enormt flexibelt. Tillsammans med snygg design gör det att en drinkvagn eller en serveringsvagn också blir en snygg möbel.

De olika prisklasserna gör att alla har råd att köpa just sin vagn till sitt hem. Låt drinkvagnen eller serveringsvagn bli en del av hemmet.

Click to comment

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Hemmet

Sibirisk katt

Publicerad

on

By

Sibirisk Katt huvudbild

Antingen så älskar man katter eller så avskyr man dem, det förefaller som om det nästan inte finns något mellanting hos människor i deras åsikter om katter. Dock kan kanske denna artikel om sibiriska katter fånga båda lägers intresse. I denna artikel kommer vi att gå igenom allt ni behöver veta om sibirisk katt och allt som ni kanske inte visste att ni ville veta om sibirisk katt.

Sibirisk katt – kort historik

Sibirisk katt är, som namnet förtäljer, en katt som härstammar från Ryssland. Man känner inte till rasens ursprung, men det finns en teori om att katten fördes till Sibirien av nybyggare. Därefter utvecklade katten sina karakteristiska drag, antingen genom parning med vildkatter eller genom anpassning till Sibiriens klimat. Ett av den sibiriska kattens största karakteristiska drag är den vattenavstötande och täta pälsen. Rasens historia i Sverige är dock kort och den kom inte hit förrän på 2000-talet.

Sibirisk katt utseende

Bild på Sibirisk Katt

En sibirisk katt innehar en del likheter med norsk skogkatt och Maine Coon till utseendet. Sibirisk katt har en halvlång och vattenavstötande päls, samt en tjock underpäls. Dessa utseendemässiga kvaliteter är något som får de sibirisk katterna att likna de förenämnda två katt raserna. Den sibiriska kattens vinterpäls skiljer sig avsevärt från dess sommarpäls. På vintern har den en tjock päls i två lager, medan den på sommaren har en betydligt mer lätt och kort päls. Kattens fluffiga svans ser dock likadan ut året om. Sibirisk katt har även en stor krage från halsen till bröstet. Dessutom utgör katten ett muskulöst uttryck.

Personligheten hos en Sibirisk katt

En sibirisk katt är kärleksfull och sprallig. Att tro att man ska ha en sibirisk katt inomhus utan att aktivera den kan man helt glömma bort. En sibirisk katt har ett mycket trevligt temperament, är lugn och sansad, samt passar perfekt till barnfamiljer. Katten har lätt att lära sig och tycker om att prata. En sibirisk katt kan vara något utav människans bästa vän.

Vård av Sibirisk katt

Trots en fantastisk stor päls hos sibiriska katter så blir pälsen inte tovig, men behöver trots det borstas för att den ska hållas ren och vacker. Sibirisk katt är därmed inte en svår katt ras att vårda. Det är dock viktigt att man aktiverar en sibirisk katt så att den får den motion som den behöver, då det är en katt som inte vill ligga still och vill sova 80% av tiden som ofta många andra katt raser gör.

Uppfödning av Sibirisk katt

Sibirisk katt har inte så många år på nacken när det kommer till uppfödning i Sverige. Därför finns det nästan inga ärftliga sjukdomar som är typiska för rasen. Uppfödarna som avlar sibirisk katt har ett stort ansvar att hålla den naturliga rasen fri från ärftliga sjukdomar i framtiden, detta gör man genom att inte använda inavel emellan sibiriska katter. Detta gäller givetvis även de ägare som köper sibirisk katt. Att vara uppfödare av sibirisk katt gör att man också är registrerad uppfödare, vilket kostar lite extra när man köper katten.

Men det garanterar även att katten fått bästa vård från när den föds tills den säljs. Att tänka på som köpare är att en riktig kattuppfödare inte säljer en sibirisk katt efter tidigast tolv veckor från att den är född. Det är också viktigt att få bevis att katten har varit hos veterinär, för att gå igenom de klassiska kattsjukdomarna hos katter, såsom till exempel hjärtmuskelsjukdom och njurcystor. Den som bedriver en seriös avel av sibirisk katt är alltid medlem hos en av de många kattuppfödarföreningarna som finns.

Att köpa Sibirisk katt

Svensk valuta

När du ska köpa en sibirisk katt så är det viktigt att du väljer en uppfödare som är registrerad i en kattuppfödarförening. Då det kostar mycket pengar att köpa en sibirisk katt så är det viktigt att få ett bevis på att kattuppfödaren har haft kontroll av den sibiriska katten hos veterinär. Inför hemkomsten är det viktigt att man har det varmt och skönt de första två-tre dagarna så att den sibiriska katten hinner vänja sig vid sitt nya hem. Här nedan följer ett antal företag där man kan köpa sibirisk katt:

 •  Chuson-Ji, Lenita Jällhage, Stockholm, hemsida
 • Frozen Tundra’s, Susanne & Per Bornestrand, Upplands-Bro, hemsida
 • Himmines, Jenna Kårwik, Norrtälje, hemsida
 • Landsnoras, Susanne Diepholtz, Stockholm, hemsida
 • Lillängens, Kristin Hobert, Stockholm, hemsida
 • Mantas, Ulla Ekelund, Västerhaninge, hemsida
 • Milashka’s, Marie Hedrén, Stockholm, hemsida
 • Norrgruvan’s, Anna Marinder, Stockholm, hemsida
 • OneCorner Cat’s, Christina Nordin, Enhörna, hemsida
 • Solberga Zafirs, Helén Danielsson, Stockholm, hemsida
 • Starskys, Eva Dahlin, Stockholm, hemsida
 • Tilskogens, Catarina Mossberg, Sigtuna
 • Voyakas, Amanda Hedrén, Stockholm, hemsida
 • Ängsviolen’s, Susanne Andersson, Södertälje

Sibirisk katt pris

Sibirisk katt pris ligger emellan 11 000 – 13 000 kronor för en nyfödd kattunge. Ett sibirisk katt pris kan variera då prissättningarna sätts individuellt av uppfödarna. Är det en avelskatt så blir priset för en sibirisk katt givetvis dyrare. Men är det en sällskapskatt så blir priset på en sibirisk katt billigare, då den förmodligen är kastrerad. Vill man hitta ett bra sibiriskt katt pris, då rekommenderas att leta upp ett katthem, där det ofta finns katter för omplacering och då får man också betala mindre än ett ordinarie sibiriskt katt pris.

Summering

Sibirisk katt pris varierar från att man köper en katt som sällskapsdjur eller till avel. Sibiriska katter är enkla och energiska, samt väldigt kärleksfulla och sociala. Sibiriska katter älskar att röra på sig och springer gärna ute trots att man kan vara en innekatt. Att äga sibiriska katter är bra om man är allergisk mot katter då det sägs att man har mindre risk att få allergier av sibirisk katt. Det är ingen katt som bara ligger och sover så att äga en sibirisk katt innebär att det är full fart från dag ett.

 

Fortsätt läsa

Hemmet

Tvättsymboler

Publicerad

on

By

I alla plagg som man handlar så finner man en tvättlapp eller som vi kallar det en tvättsymbol. denna tvättsymbol bruka finnas på plaggets insida eller sitta fast satt på nedre delen av plagget. Det är av stor vikt att följa tvättråden som tvättsymbolerna har för att kläderna eller andra material som kan tvättas ska garantera kvaliteten som den utlovar. En tvättsymbol förklarar hur kläderna ska tvättas, strykas, blekas, torkas eller kanske behöver plagget kemtvättas.

I Europa har vi ett gemensamt symbolsystem för tvättsymboler och här ska det se ut likadant över hela Europa. Men det kan dock finnas andra symboler som kan göra det krångligare att tvättar sina kläder. Här kommer vi att ta upp vilka tvättsymboler som finns inom det europeiska systemet. Är man osäker på vilka tvättråd som det finns i de olika plaggen så kommer det att underlätta att läsa denna text om tvättsymboler.

Tvättsymbolers betydelse

Att inte följa tvättsymbolerna och det tvättråd som är i plaggen man inhandlar kan få stora konsekvenser när man tvättat klart. Skulle man tvätta fel så kan kläderna krympa eller missfärga, det finns en anledning att man har tagit fram dessa tvättråd genom tvättsymboler. I Europa används symbolerna gemensamt för alla länder, dessa tvättråd och tvättsymboler har tagits fram av en organisation som heter Ginetex.

Man har tagit fram dessa tvättråd för att säkerställa att man tvättar rätt och att man behåller kvalitet på det kläder som man har köpt. Det finns dock andra länder inom Europa som använder fler symboler än de symboler som man har bestämt i denna organisation, det är dock ovanligt men förekommer. Här kommer vi att visa några av de tvättsymboler som man kan och bör finna på det plagg som man har handlat i butik eller över nätet. Alla dessa tvättsymboler är tvättråd hur man tvättar sina kläder.

Vanliga Tvättsymboler

Tvättsymboler med gradantal föreställer en balja med vatten här bestämmer antalet prickar tvättens temperatur.

• = 30°, •• = 40°, ••• = 50°, •••• = 60°, ••••• = 70° och •••••• = 95°

De tvättsymboler som vi ser nedan är tvättsymboler och tvättråd som är dom vanligaste i ett plagg. Dessa är speciellt bra att kunna veta vad de betyder när man ska köpa sina kläder. Om man inte vet vad det betyder är det stor risk att man förstör sina kläder när man tvättar dem.

Tvättsymboler

Köper man kläder ute i Europa så kan man oftast se dessa tvättråd som tvättsymboler. Nedan för varje ruta kommer också en förklaring vad de betyder.

Tvättsymboler 2

Är man osäker om man måste kemtvätta kläderna så kommer här ett antal symboler som förklarar om man måste kemtvätta kläderna eller inte.

Tvättsymboler 3

Vid blekning är det viktigt att veta skillnaden på vad man kan göra och inte göra. Här kommer de vanligaste tvättråden i Tvättsymboler för blekning.

Tvättsymboler 4

Att torka kläderna rätt har stor betydelse då det är lätt att krympa kläder om man torkar dem fel. Här ser ni de vanligaste råden i tvättsymboler.

Tvättsymboler 5

Det är inte så att alla kläder tåls att strykas, även om man många gånger tror det. För att inte förstöra sina plagg med att stryka dem så finns det även symboler för strykning.

Tvättsymboler 6

Bra att tänka på om tvättråd

Det är givetvis bra att följa de tvättråd som finns i plaggen man köper. Tvättråden finns där för dig och för att du ska kunna tvätta rätt. Om du inte följer tvättråden blir det svårt att reklamera ett plagg som blivit missfärgat eller krympt i tvätten. Om man följer tvättråden och något skulel gå snett är det lättare att reklamera sin produkt. Tvättråden med tvättsymboler finns där för att man ska kunna ha ett plagg länge utan att det förstörs. Tvättsymbolerna gör det enkelt för dig att följa tvättråden som finns i ditt köpta plagg. Det är otroligt viktigt att man verkligen följer tvättråden som finns i plagget. Dessa tvättråd är speciellt framtagna för just det speciella plagget man tvättar.

Varför är tvättsymboler bra?

Tvättsymbolerna som är framtagna är en trygghet att du ska få ut bästa möjliga av ditt inköpta plagg. Eftersom man har tagit fram en europeisk standard på tvättsymboler, är det lätt att följa dessa. Självklart är det av stor vikt att följa tvättsymbolerna som man har satt i plagget. På så sätt inte riskera att man förstör kläderna i sin tvätt. Följer man tvättsymbolerna som finns i kläder eller på andra plagg, då vet man att man kommer att få stor nytta av de saker som man har köpt. Man behöver inte oroa sig att det ska bli någon missfärgning eller att plagget krymper i tvätten.

Summering om tvättsymboler

När vi ser den här texten ovan om tvättsymboler och tvättråd då är det inte så svårt att förstå hur viktigt det är att följa de tvättsymboler och tvättråd som finns. Man har gjort det otroligt enkelt med europeisk standard. Alla ska förstå hur man ska tvätta olika kläder eller plagg. Följer man dessa tvättråd och tvättsymboler då kan man inte misslyckas även om man inte är van vid att tvätta.

 

Fortsätt läsa

Hemmet

Solpaneler

Publicerad

on

By

Huvudbild för Solpaneler

I vårt alltmer miljömedvetna samhälle så söker man efter lösningar på klimatproblemet. Man försöker att finna mer miljövänliga alternativ till energikällor än de gamla. Bland dessa mer miljövänliga alternativ så är de största aktörerna vindkraft, vattenkraft och solkraft, den sistnämnda i form av solpaneler. I denna artikel kommer ni inte bara att få veta mer om solpaneler, utan även få reda på vart man kan köpa dem.

Solpaneler – en guide

Solen och Jorden

Fotovoltaiska är tekniken som solceller använder för att omvandla ljusenergi till elektrisk energi. Den fotovoltaiska effekten upptäcktes redan under den första halvan av 1800-talet av Edmond Becquerel, och han byggde även den första fotovoltaiska cellen 1839. Albert Einstein upptäckte därefter lagen för den fotoelektriska effekten, något som han tilldelades nobelpriset för 1921.

Själva grunden för den framtida utvecklingen av solcellsteknologi utgörs utav Einsteins forskning. Följande årtionden fram till vår tid kommer många framsteg att göras, däribland av Maria Telkes som lyckades att praktiskt tillämpa solenergi för att bland annat skapa solcellsdrivna hus. När det kommer till praktiskt fungerande solceller, så uppfanns den första av tre vetenskapsmän vid namn Chapin, Pearson och Fuller år 1954.

Så småningom började solceller att användas till satelliter i rymden, något som ökade deras livslängd avsevärt. Elliot Berman skapade på 60- och 70-talet en mycket billigare solcell, vilket gjorde att man även kan erbjuda solceller till en bredare marknad. Oljeriggar, som var tvungna att använda sig utav batterier med kort livslängd, som dessutom var giftiga, utnyttjade även dessa nya, billigare solceller.

Detta gjorde i sin tur solcellsbranschen väldigt rik, vilket varit av stor betydelse för den framtida solcellsutvecklingen. I vår tid har solceller blivit väldigt populärt och de är både mer effektiva och billigare.

Solcell

Solceller använder sig av den fotovoltaiska tekniken för att omvandla ljusenergi till elektrisk ström. Ett annat namn för solceller är fotovoltaiska celler. Solceller kan användas för allt emellan mer storskaliga projekt, till att försörja hushåll med elektricitet eller helt enkelt ladda mindre apparater såsom datorer eller mobiltelefoner.

Vad kostar en solcell?

Svensk valuta

Att köpa solcell beror helt på storlek av ditt hus. En solcell kan kosta från hundratusen kronor till tvåhundra femtiotusen kronor. Det är helt beroende på vilken storlek man har på huset och vilken solcell man ska använda. Har man en liten villa så klarar man sig på runt hundratusen för en solcell, sen växer kostnaden på desto större villa man har desto mer kostar solcellen.

Man har räknat på att om man köper solceller till sin bostad så ska man ha betalat av kostnaderna på mellan sju och tio år det är alltså en bra investering att köpa solcell. Om man skulle satsa samma pengar på en börsintroduktion med att köpa till exempel aktier så vet man att samma avkastning är svår att få som att man satsar på solcell i stället, dessutom vet man att man får tillbaka den kostnad som man har lagt ut.

Solcellslampa

Bara för det några år sedan var det otänkbart att ha utebelysning på sitt hus eller lampor i sin trädgård om man inte grävde ner sladdar som kopplades till en kontakt intill eller i huset, vem ville springa och trampa på sladdar på gräsmattan? Numera så är solcellslampa ett mycket bra alternativ utan sladdar. Med solpaneler som numera finns att tillgå har man också skapat solcellslampa så att man kan ha belysning ute i trädgården utan att dra skarvsladdar som ligger och skräpar och samma sak gäller för fasadbelysning. Tidigare har det krävts en del arbete för många tusenlappar för att få upp en fasadbelysning, nu räcker det att man köper en solcellslampa och helt enkelt skruva upp dem med enkla verktyg och så har man en riktigt bra fasadbelysning.

Det har blivit en stor utveckling av solcellslampan sedan solcellerna kommit ut på marknaden och kanske är det solcellslamporna som har den största marknaden när det gäller just solceller förutom att man köper solpaneler givetvis. En solcellslampa drivs inte av solljuset styrka utan den drivs av ljuset, med andra ord så laddar den upp sig själv när det är ljust ute, det är en myt om att solcellslampa bara laddar vid solljus. En stor fördel med en solcellslampa är också att den automatiskt tänds när det blir mörkt ute. Eftersom den inte är beroende av solljuset kommer man alltid att ha belysning i gång när det blir mörkt ute, likaså gäller givetvis fasadbelysningen som är laddad av en solcellslampa.

Vad kostar solcellslampor?

Det finns tyvärr inga genvägar när det gäller att köpa solcellslampan. vill man köpa en billigare variant av solcellslampa så är det inte mycket billigare än den med den bättre kvalitet och det finns givetvis baksida med att köpa en solcellslampa som är lite billigare än dom som kostar lite mer. En lite billigare variant av solcellslampa gör ju också att du får ett sämre resultat i både laddning och i ljus.

När man ska välja en solcellslampa så finns det två olika saker att tänka på. Det första är solpanelen som sitter i solcellslampa. Det är inte bara storleken på solpanelen som är avgörande det är givetvis hur effektiv den är. Om man ser en liten solpanel på en solcellslampa, då vet man att den inte kommer att lysa länge. Den kommer inte heller att ladda fullt upp.

Den andra viktiga saken man ska tänka på är givetvis batteriet som ska spara energin som man får av ljuset. Har man ett batteri med lägre effekt får man givetvis ett sämre resultat. En solcellslampa som kostar lite mer är än den billigaste är givetvis också en lampa som är flera gånger bättre.

När man nu ska köpa solcellslampa finns det ingen anledning att snåla. Man behöver inte ta den billiga varianten, då den så småningom kommer behövas byta ut. Vill man köpa en billig solcellslampa kan man komma undan med någon hundralapp. Då är den dock också av en sämre kvalitet. Vill du ha det bästa kvaliteten, då får du räkna med att du betalar cirka femhundra kronor för en solcellslampa.

Köpa solpaneler

Solpanel

Att köpa en solpanel, solcellslampa och solceller är idag inga större problem. Det finns flertalet bra leverantörer internet. Vi kommer här att skriva om några stycken som vi kan rekommendera när det gäller inköp av solpaneler, solcellslampa och solceller. Det man ska tänka på är kostnadsskillnaderna. Det är inte fel att ta in flera offerter från olika bolag.

 • Cellsolar.seDet är ett företag har en helhetslösning med ett kostnadsfritt besök och offert. Man finns också med hela vägen i installationen.
 • Brael.seDet är ett liknande företag som företaget ovan gratis offert, hembesök, installation och efter kontroll när man väl har kommit i gång.
 • Gosol.seDetta bolag kan ge helheten med både solpaneler solceller och solcellslampa. Man har också som de andra företagen gratis offert, hembesök, installation. Efterbesök för att se så att allting fungerar ingår även.

Vad kostar en solpanel?

Att ta fram kostnaden för en solpanel är svårt om man inte har ett hus och man vet storleken. Alla jobbar efter offert och hembesök där man tittar på möjligheten att lägga in solpanel. Desto större hus desto större kostnad. Men som vi har skrivit tidigare, det är väl värt investeringen.

Varför ska man ha solpaneler?

Största anledningen till att införskaffa solpaneler är givetvis att man kan använda solenergi som sin energikälla. Man ökar dessutom fastighetsvärdet kraftigt med solpaneler samtidigt som man sänker sina driftkostnader. Förutom att man tjänar pengar på att använda solenergi så bidrar man till en grönare framtid. Detta är otroligt viktig att tänka på i dagens samhälle där vi har en förmåga att slösa energi på de källor som vi använder förutom solenergi.

Solpaneler i framtiden

Att vi kommer att få se flera hus i framtiden driva sin energi genom solpaneler och solceller är en självklarhet. Vi börjar redan nu se hur marknaden växer tillsammans med vindkraft. Detta är två energikällor som verkligen kommer ta över marknaden i framtiden.

Det är fortfarande en stor kostnad att sätta upp solpaneler och använda solceller. När det dock gäller att använda solenergi på sin bostad så blir utfallet en investering som är väl värd att göra. När man bygger nytt finns det absolut möjligheter att titta över sin energikälla. I de flesta fallen borde man faktiskt investera i solpaneler och solceller. Vi är säkra på att så också kommer att bli fallet längre fram i framtiden. Detta gäller givetvis också solcellslampa som har fått en större genomslagskraft än kanske vad solpanelen har fått än så länge.

Summering

Solpaneler, solceller och solcellslampan är framtiden. Just nu är det fortfarande en investering som kostar stora pengar. Dock är det en investering som man tjänar tillbaka på under 7-10 år, allt beroende på hur stor investeringen är. Solpaneler och solceller kommer givetvis bli billigare med tiden och då kommer det också bli ett större drag i försäljningen. När det gäller Solcellslampan laddar den upp sig själv av vanligt dagsljus. Den behåller sin energi oavsett solljus eller inte och man kan numera se dessa i de flesta hus. Med andra ord solpaneler, solceller och solcellslampan är framtiden.

 

Fortsätt läsa

Underhållning

Managed By Bastaprylar.se