Anslut oss

Solpaneler

Published

on

Huvudbild för Solpaneler

I vårt alltmer miljömedvetna samhälle så söker man efter lösningar på klimatproblemet. Man försöker att finna mer miljövänliga alternativ till energikällor än de gamla. Bland dessa mer miljövänliga alternativ så är de största aktörerna vindkraft, vattenkraft och solkraft, den sistnämnda i form av solpaneler. I denna artikel kommer ni inte bara att få veta mer om solpaneler, utan även få reda på vart man kan köpa dem.

Solpaneler – en guide

Solen och Jorden

Fotovoltaiska är tekniken som solceller använder för att omvandla ljusenergi till elektrisk energi. Den fotovoltaiska effekten upptäcktes redan under den första halvan av 1800-talet av Edmond Becquerel, och han byggde även den första fotovoltaiska cellen 1839. Albert Einstein upptäckte därefter lagen för den fotoelektriska effekten, något som han tilldelades nobelpriset för 1921.

Själva grunden för den framtida utvecklingen av solcellsteknologi utgörs utav Einsteins forskning. Följande årtionden fram till vår tid kommer många framsteg att göras, däribland av Maria Telkes som lyckades att praktiskt tillämpa solenergi för att bland annat skapa solcellsdrivna hus. När det kommer till praktiskt fungerande solceller, så uppfanns den första av tre vetenskapsmän vid namn Chapin, Pearson och Fuller år 1954.

Så småningom började solceller att användas till satelliter i rymden, något som ökade deras livslängd avsevärt. Elliot Berman skapade på 60- och 70-talet en mycket billigare solcell, vilket gjorde att man även kan erbjuda solceller till en bredare marknad. Oljeriggar, som var tvungna att använda sig utav batterier med kort livslängd, som dessutom var giftiga, utnyttjade även dessa nya, billigare solceller.

Detta gjorde i sin tur solcellsbranschen väldigt rik, vilket varit av stor betydelse för den framtida solcellsutvecklingen. I vår tid har solceller blivit väldigt populärt och de är både mer effektiva och billigare.

Solcell

Solceller använder sig av den fotovoltaiska tekniken för att omvandla ljusenergi till elektrisk ström. Ett annat namn för solceller är fotovoltaiska celler. Solceller kan användas för allt emellan mer storskaliga projekt, till att försörja hushåll med elektricitet eller helt enkelt ladda mindre apparater såsom datorer eller mobiltelefoner.

Vad kostar en solcell?

Svensk valuta

Att köpa solcell beror helt på storlek av ditt hus. En solcell kan kosta från hundratusen kronor till tvåhundra femtiotusen kronor. Det är helt beroende på vilken storlek man har på huset och vilken solcell man ska använda. Har man en liten villa så klarar man sig på runt hundratusen för en solcell, sen växer kostnaden på desto större villa man har desto mer kostar solcellen.

Man har räknat på att om man köper solceller till sin bostad så ska man ha betalat av kostnaderna på mellan sju och tio år det är alltså en bra investering att köpa solcell. Om man skulle satsa samma pengar på en börsintroduktion med att köpa till exempel aktier så vet man att samma avkastning är svår att få som att man satsar på solcell i stället, dessutom vet man att man får tillbaka den kostnad som man har lagt ut.

Solcellslampa

Bara för det några år sedan var det otänkbart att ha utebelysning på sitt hus eller lampor i sin trädgård om man inte grävde ner sladdar som kopplades till en kontakt intill eller i huset, vem ville springa och trampa på sladdar på gräsmattan? Numera så är solcellslampa ett mycket bra alternativ utan sladdar. Med solpaneler som numera finns att tillgå har man också skapat solcellslampa så att man kan ha belysning ute i trädgården utan att dra skarvsladdar som ligger och skräpar och samma sak gäller för fasadbelysning. Tidigare har det krävts en del arbete för många tusenlappar för att få upp en fasadbelysning, nu räcker det att man köper en solcellslampa och helt enkelt skruva upp dem med enkla verktyg och så har man en riktigt bra fasadbelysning.

Det har blivit en stor utveckling av solcellslampan sedan solcellerna kommit ut på marknaden och kanske är det solcellslamporna som har den största marknaden när det gäller just solceller förutom att man köper solpaneler givetvis. En solcellslampa drivs inte av solljuset styrka utan den drivs av ljuset, med andra ord så laddar den upp sig själv när det är ljust ute, det är en myt om att solcellslampa bara laddar vid solljus. En stor fördel med en solcellslampa är också att den automatiskt tänds när det blir mörkt ute. Eftersom den inte är beroende av solljuset kommer man alltid att ha belysning i gång när det blir mörkt ute, likaså gäller givetvis fasadbelysningen som är laddad av en solcellslampa.

Vad kostar solcellslampor?

Det finns tyvärr inga genvägar när det gäller att köpa solcellslampan. vill man köpa en billigare variant av solcellslampa så är det inte mycket billigare än den med den bättre kvalitet och det finns givetvis baksida med att köpa en solcellslampa som är lite billigare än dom som kostar lite mer. En lite billigare variant av solcellslampa gör ju också att du får ett sämre resultat i både laddning och i ljus.

När man ska välja en solcellslampa så finns det två olika saker att tänka på. Det första är solpanelen som sitter i solcellslampa. Det är inte bara storleken på solpanelen som är avgörande det är givetvis hur effektiv den är. Om man ser en liten solpanel på en solcellslampa, då vet man att den inte kommer att lysa länge. Den kommer inte heller att ladda fullt upp.

Den andra viktiga saken man ska tänka på är givetvis batteriet som ska spara energin som man får av ljuset. Har man ett batteri med lägre effekt får man givetvis ett sämre resultat. En solcellslampa som kostar lite mer är än den billigaste är givetvis också en lampa som är flera gånger bättre.

När man nu ska köpa solcellslampa finns det ingen anledning att snåla. Man behöver inte ta den billiga varianten, då den så småningom kommer behövas byta ut. Vill man köpa en billig solcellslampa kan man komma undan med någon hundralapp. Då är den dock också av en sämre kvalitet. Vill du ha det bästa kvaliteten, då får du räkna med att du betalar cirka femhundra kronor för en solcellslampa.

Köpa solpaneler

Solpanel

Att köpa en solpanel, solcellslampa och solceller är idag inga större problem. Det finns flertalet bra leverantörer internet. Vi kommer här att skriva om några stycken som vi kan rekommendera när det gäller inköp av solpaneler, solcellslampa och solceller. Det man ska tänka på är kostnadsskillnaderna. Det är inte fel att ta in flera offerter från olika bolag.

  • Cellsolar.seDet är ett företag har en helhetslösning med ett kostnadsfritt besök och offert. Man finns också med hela vägen i installationen.
  • Brael.seDet är ett liknande företag som företaget ovan gratis offert, hembesök, installation och efter kontroll när man väl har kommit i gång.
  • Gosol.seDetta bolag kan ge helheten med både solpaneler solceller och solcellslampa. Man har också som de andra företagen gratis offert, hembesök, installation. Efterbesök för att se så att allting fungerar ingår även.

Vad kostar en solpanel?

Att ta fram kostnaden för en solpanel är svårt om man inte har ett hus och man vet storleken. Alla jobbar efter offert och hembesök där man tittar på möjligheten att lägga in solpanel. Desto större hus desto större kostnad. Men som vi har skrivit tidigare, det är väl värt investeringen.

Varför ska man ha solpaneler?

Största anledningen till att införskaffa solpaneler är givetvis att man kan använda solenergi som sin energikälla. Man ökar dessutom fastighetsvärdet kraftigt med solpaneler samtidigt som man sänker sina driftkostnader. Förutom att man tjänar pengar på att använda solenergi så bidrar man till en grönare framtid. Detta är otroligt viktig att tänka på i dagens samhälle där vi har en förmåga att slösa energi på de källor som vi använder förutom solenergi.

Solpaneler i framtiden

Att vi kommer att få se flera hus i framtiden driva sin energi genom solpaneler och solceller är en självklarhet. Vi börjar redan nu se hur marknaden växer tillsammans med vindkraft. Detta är två energikällor som verkligen kommer ta över marknaden i framtiden.

Det är fortfarande en stor kostnad att sätta upp solpaneler och använda solceller. När det dock gäller att använda solenergi på sin bostad så blir utfallet en investering som är väl värd att göra. När man bygger nytt finns det absolut möjligheter att titta över sin energikälla. I de flesta fallen borde man faktiskt investera i solpaneler och solceller. Vi är säkra på att så också kommer att bli fallet längre fram i framtiden. Detta gäller givetvis också solcellslampa som har fått en större genomslagskraft än kanske vad solpanelen har fått än så länge.

Summering

Solpaneler, solceller och solcellslampan är framtiden. Just nu är det fortfarande en investering som kostar stora pengar. Dock är det en investering som man tjänar tillbaka på under 7-10 år, allt beroende på hur stor investeringen är. Solpaneler och solceller kommer givetvis bli billigare med tiden och då kommer det också bli ett större drag i försäljningen. När det gäller Solcellslampan laddar den upp sig själv av vanligt dagsljus. Den behåller sin energi oavsett solljus eller inte och man kan numera se dessa i de flesta hus. Med andra ord solpaneler, solceller och solcellslampan är framtiden.

 

Anti-Ai Alliance – certificate

Managed By Bastaprylar.se