Anslut oss

5 av marknadens bästa vattenkokare

Published

on

Hot spring

Långt förbigången är den tid då man behövde hetta upp sitt vatten i kastrullen. Idag har vi mängder med olika köksapplikationer som hjälper oss under matlagningen, såsom matberedare, mixers, automatiska potatisskalare och även vattenkokare. Det är just den sistnämnda kategorin som vi skall titta på i den här artikeln. Mer bestämt, skall vi ta upp fem av de bästa vattenkokarna som går att finna idag ute på marknaden.

När vattnet behöver kokas

Vem har tid med att koka upp vatten på det gamla hederliga viset. Att börja från en kylig grund för att sedan långsamt se molekylerna röra sig i kastrullen tar en alltför lång stund för de flesta svenskar. Som tur är har vi automatiska hjälpredor att ta till när vi behöver få vårt vatten kokat. Oavsett om det sedan skall användas till matlagning eller som basen till en varm dryck under kalla tider, så kommer vattnet att bli hett.

Vattenkokare kommer dock i olika kvalitéer. Det är således inte alltid som du har den bästa till hands. Marknaden för den här produkten är mycket stor och flertalet olika företag konkurrerar om att få ut den bästa modellen till kundskaran. Men vilken är då idag den bästa vattenkokaren på marknaden? Här nedan kommer du nu kunna ta del av vår lista på fem riktigt bra apparater av den här arten, som även ser stiliga ut i köket.

Fem grymma vattenkokare

  • Wilfa WSDK-2000
  • Russell Hobbs Quiet Boil Kettle
  • Electrolux EEWA7700
  • Kitchen Aid Artisan 5KEK1522
  • Kenwood Vattenkokare ZJG801CL

Wilfa WSDK-2000

Wilfa WSDK-2000

Den första vattenkokaren som vi tar upp är en riktigt fin skapelse från företaget Wilfa. Deras modell WSDK-2000 är en förebild i såväl design som effektivitet. Den här köksapplikationen fyller upp till 1.25 liter och kokar snabbt upp ditt vatten på ett smidigt sätt. Det tar under 4 minuter att få en liter kokhett vätska att sedan hälla ner i kastrullen eller tekoppen.

Det finns även många funktioner på den här vattenkokaren som bland annat visar temperaturen på vattnet samt kan justera hur snabbt eller varmt vattnet skall bli. Priset är ganska så högt på kring 800:-, men man får mycket till vattenkokare för det.

Russell Hobbs Quiet Boil Kettle

Nästa vattenkokare kommer från producenten Russell Hobbs och kallas för Queit Boil Kettle. Som namnet visar på, är det här en mycket tyst maskin som inte ställer till med mycket ljud om sig. Den kokar även upp vattnet snabbt och rymmer upp till 1.7 liter.

Den här vattenkokaren saknar möjligen många av de funktioner som moderna apparater har idag, dock har den ett simpelt syfte som den utför mycket väl: att koka upp ditt vatten. Du behöver inte betala särskilt mycket för en Quiet Boil Kettle heller, då priset ligger på runt 500:-.

Electrolux EEWA7700

Som tredje vattenkokare har vi valt en modell från Electrolux, kallad EEWA7700. Med den här får du mycket kvalité och effektivitet i köket. Den rymmer upp till 1.7 liter vatten åt gången samt kokar även upp det snabbt på under tre och en halv minut. Det finns både en temperaturvisare samt en funktion för att ställa in hettan på ditt vatten i denna apparat. Detta är även en vattenkokare som inte är särskilt kostsam, då man får lägga ut kring 500:- för att få händerna på den hos olika återförsäljare.

Kitchen Aid Artisan 5KEK1522

Nästa vattenkokare är en helt magnifik skapelse av högsta kvalité, vilket även reflekteras i priset. Du får nämligen betala en ansenlig summa för att kunna bruka dig av den här. Kitchen Aid Artisan kommer in på listan med sin modell 5KEK1522, vilken har en mycket snygg design och fantastisk effektivitet.

Den rymmer upp till 1.5 litervatten, vilket den även kokar upp på under tre och en halv minut. Du får både funktioner som visar på temperaturen samt inställningar för vattenvärme i denna apparat. Som nämnt kostar den dock mycket, då du får räkna med att lägga ut minst 2 000:- för den.

Kenwood Vattenkokare ZJG801CL

Sist men inte minst har vi även en vattenkokare från företaget Kenwood. Här är det modellen ZJG801CL som gäller, en köksapplikation som passar väl till alla dina behov vad det gäller kokande hett vatten. Den är stor till formen, vilket erbjuder ett utrymme för upp till 1.7 liter vatten. Det går även snabbt för vattnet att bli tillräckligt hett. Det finns dock inga alternativ för att se hur hett vattnet är eller inställningar för vattenvärmen. Detta är även en relativt kostsam maskin, då den går på runt 1 500:-.

Anti-Ai Alliance – certificate

Managed By Bastaprylar.se