Anslut oss

5 grymma handfläktar

Published

on

fläkt i rum

Nu när sommaren väl är tillbaka i Sverige är det viktigt att man försöker svalka ner sig så gott det går. Människokroppen kan tolerera en viss mängd av brännande solsken. När det dock blir för mycket, kan det gula klotet i himmelen bli skadligt.

Sedan är det alltid skönt att kunna kyla ner sig när det blir lite för varmt. En av de metoder som används sedan antikens dagar för att svalka kroppen är fläktande. I den här artikeln skall vi titta på fem behändiga små handfläktar som kommer väl till pass under de varmaste dagarna på sommaren.

Välbehövlig svalka i sommarhettan

När sommartidens gryning sätter på ljuset över Sverige, kommer det även en ansenlig hetta till vårt nordbelägna land. De senaste decennierna har sommaren blivit allt varmare för oss svenskar. Det här har medfört sig en lite högre tolerans för de mest påfrestande solstrålarna, likväl som ett behov att finna svalka där det går.

Att undfly solens hetta kan dock bli lite komplicerat. Ibland kan varken skugga eller vindens blåsande vara tillräckligt. Således är det alltid bra att ha ett annat alternativ till hands, mer specifikt en handfläkt som kyler ner dig. Det finns et antal märken av dessa fläktar att välja på, dock är vissa betydligt bättre än andra. Således har vi här nedan sammanställt en liten lista på de fem handfläktar som vi anser är värda ett inköp.

De bästa handfläktarna på marknaden

  • Emerio HFN-123274
  • Basetech BT-1626085
  • Basetech TM-2108A
  • Basetech BT-2345472
  • Unold 86639

Emerio HFN-123274

Emerio HFN-123274 handfläkt

Den första handfläkten kommer från producenten Emerio och har en mycket hög kapacitet när det kommer till nerkylning i sommarhettan. Den här modellen har bland annat en bra och relativt långsam elkonsumtion, vilket gör så att den räcker längre.

Det här är en av de större handfläktarna på marknaden, så det finns mycket att handskas med. Dock är det ju som så att ju större fläkt du har, desto mer svalkande vind får du ut av den. Den här fläkten drivs av ett batteri och går att ladda upp igen via en USB-kontakt. Det är inte en särskilt kostsam handfläkt, då priset ligger på runt cirka 150:-.

Basetech BT-1626085

Det här är den första av tre handfläktar från företaget Baseteh som är med på den här listan. Deras första modell, kallad BT-1626085, är en relativt stor handfläkt att använda sig av. Den har dock en lite högre elkonsumtion än andra modeller, med en maxeffekt på cirka 4 watt. Det finns 3 olika hastigheter att välja på, där den högsta ger dig en vindhastighet av fläkten på nästan 5 m/s.

Det här är tillräckligt för att svalka ner dig. Den väger inte mycket och drivs av ett batteri som är uppladdningsbart genom en USB-kabel. Skulle du vilja bruka den samtidigt som fläkten laddar, går det fint. Sladden är cirka 80 cm lång, vilket ger dig gott med utrymme. Priset är cirka 160:-.

Basetech TM-2108A

Basetech TM-2108A handfläkt

Nästa Basetech-handfläkt är TM-2108A.Det här är en betydligt mindre handfläkt till storleken än den ovannämnda modellen. Det betyder dock inte att den här produkten fläktar dåligt för det. Tvärtom, får du ut en ordentlig vind från den här fläkten. Det finns dock inget uppladdningsalternativ på TM-2108A, som drivs av ett batteri.

Således får du byta ut det varje gång som fläkten får slut på eltillgången. Det här är dock en liten och relativt obetydlig del. I det lilla paket du får, finns det mycket att hämta i effektivitet. Det här är en handfläkt som kostar lite mer än många av konkurrenterna på marknaden, där priset ligger på runt 280:-.

Basetech BT-2345472

Tredje och sista Basetech-handfläkten är en modell kallad BT-2345472. Det här är en mycket behändig vindapparat som är ganska så liten och smidig. Även den här fläkten har ett batteri som går att ladda upp via en USB-kabel. Den har även en extra liten funktion, vilket är belysning genom en liten lampa.

Således är den här modellen perfekt för de riktigt varma sommarnätterna, när du är behov av både en fläktande vind som ett lyse. Den har inte en särskilt hög elkonsumtion, dock ökas denna när både fläkt och lampa är påslagen. Prismässigt är den här modellen ganska så billig, då du får punga ut kring 200:- för att få händerna på den.

Unold 86639

Unold 86639 handfläkt

Sist men långt ifrån minst har vi en handfläkt från företaget Unold. Deras modell Unold 86639 är en riktigt fin handfläkt som garanterat kommer erbjuda dig en kylande vind. Den här modellen kommer även med mer än en färg, då den skiftar mellan blått och grått samt även lite lila. Den här fläkten drivs via en USB-kabel, vilket ger dig näst intill oändlig strömtillgång.

Dimensionerna på modellen är ganska så stora, vilket dock inte gör alltför mycket med tanke på att den även kommer med ett litet stativ. Då kan således omvandla den här handhållna fläkten till en stående, om du så har lust. Priset är dock ganska så högt, då den billigaste varianten av den här fläkten ligger på cirka 560:-.

Anti-Ai Alliance – certificate

Managed By Bastaprylar.se