Anslut oss

Bästa påskgodiset för vuxna

Published

on

Skål med praliner påskgodis vuxna

Det skulle vara oförnuftigt att påstå att det bara är barn som gillar påskgodis. Alla svenskar, stora som små, har en förkärlek till en söt smak på tungan. Dock finns det vissa godissorter som möjligen passar vuxna mer än barn. Dessa brukar även vara lite mer exklusiva och är därmed den utmärkta gåvan under vårens största högtid. I den här artikeln skall vi således kolla på vad du kan ge bort som godis till dina mer mogna vänner till påsken.

Även de äldre gillar sötsaker till påsken

Den stora tillgången på godis är möjligen en av de bästa aspekterna av påsken. Oavsett vad det handlar om, är det aldrig fel att till fullo njuta av de sötsaker som står till buds när denna högtid väl träder in på kalendern. Påsken har en viktig plats i den svenska folktraditionen, då särskilt vi nordbor har haft en stor glädje att fira denna ursprungligen kristna högtid genom århundradena.

Idag är dock påsken annorlunda från hur firandet såg ut under 1700- och 1800-talet. Dagens påskfirande sker på ett mer avslappnat vis, där den allmänna svensken hellre fokuserar på häxor, kycklingar och färgglatt pyntande. Det betyder inte att påsken helt har förlorat sin religiösa förankring, bara att vi som samhälle antagit en mer modern tolkning av högtiden.

Bland annat har vi ett stort fokus på godis under påsken. De kan antingen komma i trevliga små ägg eller i dyrköpta chokladkartonger. Särskilt de vuxna bland oss uppskattar den sistnämnda varianten, vilken kan göra sig utmärkt som gåva till vänner och familj. Här nedan kommer du nu finna en lista på just påskgodis som är passande för de med fler år på benen.

Några delikatesser att ge bort till påsk

  • Chokladask i trä
  • Personifierad chokladask
  • Lyxig choklad i metallägg
  • Fabergé-ägg med choklad

Chokladask i trä

Det finns speciella chokladaskar som är gjorda i trä. Dessa innehåller kostsamma praliner av högsta kvalité och levereras i ett snyggt och välstädat paket. Den här typen av godis är som gjord för att antingen ge bort på påsken eller ha hemma på bordet vid en bjudning på påskmiddag. När du slår upp locket och presenterar sötsakerna däri, kommer du sätta en extra lyxig prägel på högtiden.

Personifierad chokladask

Det finns även alla möjligheter till att personifiera en chokladask. Det existerar konfektyrföretag idag som tillåter dig att utforma din egen inslagning samt ask på det godis du ämnar ge bort. Du kan således märka den här presenten med mottagarens namn för att det skall bli extra personligt. Eller varför inte sätta ditt och din familjs egna namn där tillsammans med en lyckönskning? Möjligheterna är oändliga!

Lyxig choklad i metallägg

Påskägg i metall med godis

Om du vill ge bort godis som present till dina vänner under påsken, kan vi även tipsa om ett metallägg fyllt med dyra chokladbitar. Dessa går att köpa i olika färger, där den matta guld-färgen tycks vara mest populär. Tack vare att asken i det här fallet även är utformat som ett ägg, funkar den lika bra till jul som till påsken. Dock är väl ändå den sistnämnda högtiden mest förknippade med de små kycklingkuvöserna?

Fabergé-ägg med choklad

Vårt sista tips är även det dyraste och därmed lyxigaste. Det handlar i det här fallet om ett Fabergé-ägg som du kan fylla med delikata praliner. Naturligtvis talar vi inte om ett faktiskt ägg av den här arten, då det väldigt snabbt skulle utveckla sig till en miljoninvestering. Det finns dock de påskägg som är designade likt de kända konstföremålen. Dessa kommer antingen i plast eller i aluminium, men levererar båda en känsla av att man fått en riktigt fin gåva.

Anti-Ai Alliance – certificate

Managed By Bastaprylar.se