Anslut oss

3 av marknadens bästa pastamaskiner

Published

on

Pastamaskin

Pasta har länge varit en etablerad del av det svenska matintaget. Vare sig det handlar om spaghetti, makaroner eller tortellini, så njuter vi nordbor av den italienska mattraditionen. Den bästa pastan är dock den du gör själv. Det är inte alltför komplicerat och underlättas otroligt mycket med hjälp av en pastamaskin. I den här artikeln skall vi således titta på just tre av marknadens mest uppskattade pastamaskiner för hemmet.

Strålande italiensk pasta i hemmet

Pasta är bland de mest ätna matprodukterna i Sverige. Den förekommer i såväl torr som färsk form i våra matbutiker och är även relativt lättsam till kostnaden. En enorm fördel med pasta är att det kan ätas till mer eller mindre vad som helst. Det funkar som huvudingrediensen i en delikat italiensk måltid, likväl som ett tillägg till rätter med kött, fisk, fågel eller vegetarianska alternativ.

Pasta är även något man kan göra själv, så länge man har lite tålamod. Själva grundreceptet är inte särskilt avancerat. Det enda man behöver ha till hands för att göra en pastadeg är mjöl, ägg, lite salt samt olivolja. Därefter får man knåda på innan man kan börja rulla ut sin pasta. Det är dock den här delen som blir lite komplicerad, särskilt för ovana pastabagare.

Det kan vara svårt att få till både den rätta konsistensen som den rätta tjockleken på sin pasta innan den skall bli tillskuren. De som gör det manuellt, får rulla på ordentligt med brödkaveln. Det enklaste sättet är dock att använda sig av en pastamaskin och låta den göra grovgörat. Det finns många val på pastamaskiner att köpa idag, dock är vissa bättra än andra. Här nedan kan du nu läsa om vår lista på tre riktigt bra alternativ som kommer garantera en bra pasta!

3 Pastamaskiner som du bör pröva på

  • GEFU Perfetta
  • Marcato Atlas
  • Funktion Pastamaskin

GEFU Perfetta

Den första maskinen vi tar en titt på kommer från producenten GEFU. Det är deras modell Perfetta som blivit en sann succé bland pastaälskande personer. Med den här kommer du enkelt kunna göra olika typer av den italienska delikatessen. Det finns inställningar för allt från tagliatelle till lasagne och även tortellini. Det här är även en pastamaskin som är relativt billig, då du enbart behöver lägga ut kring 550:- för att få händerna på en.

Marcato Atlas

Nästa pastamakare är en speciell konstruktion. Marcato Atlas-maskinen är nämligen elektronisk. Den har en liten motor som spinner veven åt dig. Du kan självfallet även rulla pastan i den här manuellt, om man så har lust. Det faktum att det här dock är en elektronisk pastamaskin, gör även priset lite dyrare. En Marcato Atlas kostar cirka 1 800:-.

Funktion Pastamaskin

Funktion Pastamaskin är ytterligare ett bra val för inköp. Denna modell är manuell och gjord i hög kvalité. Det finns olika inställningar på hjulen, så du får fram den typen av pasta du önskar. Det är även en mycket enkel pastamaskin att använda sig av. Priset är mycket överkomligt, då man får lägga kring 600:- för en Funktion Pastamaskin.

Anti-Ai Alliance – certificate

Managed By Bastaprylar.se