Anslut oss

Topp 5 Espressomaskiner för Hemmet

Published

on

Kopp med espresso

Få saker går upp mot en riktigt god kopp kaffe. Det är det första alternativet för många svenskar när en dryck skall intas till frukosten. Utöver att ha en god smak, ger det även våra kroppar det koffein som piggar upp och tillför energi. När det kommer till kaffe finns det dock stora skillnader på både kvalité som pris. Espresso är en av de vanligaste typerna och går att köpa i de absolut flesta ställen med kaffe på menyn. Du kan även göra espresso hemma med en egen maskin. I den här artikeln är det hemvarianten vi skall titta på, när vi listar bästa espressomaskin här nedan.

En varm kopp kaffe

Vilken kopp kaffe är din favorit? Det finns en mängd olika varianter av de bryggda bönorna att välja på. Kaffe kan både tillagas på olika sätt, likväl som sorten  skiljer på sig. pulver, mörk- eller ljusrost samt hela bönor. Det här är bara några alternativ på kaffe. En av de mest populära typerna är dock espresso, vilken har ett italienskt ursprung. Espresso som kommer från italienskans Esprimere, vilket kan översättas till svenska som att ”trycka ut”. Namnet hänvisar till den tillagningsprocess som innefattas i en kopp espresso.

En enorm fördel med denna kaffetyp är att du kan göra den hemma. Allt du behöver ha till hands är en bra espressomaskin vilket sköter merdelen av jobbet. Dessa brukar vara enkla att använda samt behöver inte kosta alltför mycket heller. Bästa espressomaskin på marknaden kan även ha fler alternativ på olika kaffesorter att välja på. Här nedan kan du ta del av vår lista på fem av dessa maskiner samt en liten genomgång av dem och pris.

Bästa espressomaskin på marknaden

  • Sage BES875 The Barista Express
  • Smeg ECF01 espressomaskin
  • Melitta Barista TS Smart
  • Nespresso Essenza Mini
  • DeLonghi ECAM 21.117 Magnifica S

Sage BES875 The Barista Express

Sage BES875 The Barista Express bästa espressomaskin

Den första bästa espressomaskin vi valt ut är modellen BES875 The Barista Express från producenten Sage. Denna utmärkta kaffebryggare är så kallad halvautomatiskt, vilket ger dig manuella alternativ i tillagningsprocessen. Kvarnen som maler kaffebönorna har hela 18 olika inställningar så du får fram det kaffe du önskar.

Själva behållaren för pulvret är på 250 ml, medan maskinen även kan hålla upp till 2 liter vatten. Det betyder många koppar kaffe under en och samma bryggningssession. BES875 The Barista Express kommer i två åolika färger, dvs. silver och svart. Den är även enkel att rengöra. Priset för denna bästa espressomaskin ligger på kring 8 500:- i butik och online.

Smeg ECF01 espressomaskin

Smeg ECF01 bästa espressomaskin

Nästa bästa espressomaskin kommer från producenten Smeg och går under namnet ECF01 espressomaskin. Det här är en mycket smart liten manick som kommer tillverka utmärkta koppar med espressokaffe. Den brukas manuellt, vilket ger dig en bra kontroll över bland annat hur mycket kaffe du vill ha samt bryggningstiden på kaffet.

Du kommer även kunna servera många koppar snabbt med denna maskin, då den brygger två koppar åt gången. Färgerna som är tillgängliga kommer i många olika varianter, där bland annat röd och svart är två av storsäljarna. Priset för en ECF01 espressomaskin från Smeg ligger på mellan 3 100 – 3 500:- beroende på vart du köper den. Du kommer även få möjlighet till bra garanti hos många återförsäljare.

Melitta Barista TS Smart

Melitta Barista TS Smart bästa espressomaskin

Nästa alternativ på bästa espressomaskin vi har med här är Melitta Barista TS Smart. Då de två ovannämnda antingen är helt eller har inslag av manuell hantering, är denna maskin helautomatisk. Det betyder att du inte kommer vara inblandad alls under själva bryggningen av ditt kaffe. Du kan även sammankoppla Melitta Barista TS Smart med din smartphone via en app, så du kan kontrollera den där ifrån.

På maskinen som i appen kan du ställa in både mängd kaffe du vill ha samt styrkan. Även denna espressobryggare kan förbereda två koppar samtidigt. Som att förvänta sig av en lyxig och helautomatisk kaffemaskin, kommer även priset att ligga högt. Du får punga ut kring 12 000:- för den här manicken.

Nespresso Essenza Mini

Nespresso Essenza Mini bästa espressomaskin

Nespresso är ett stort namn på kaffemarknaden. De säljer såväl kaffepulver som maskiner att brygga det med. När det kommer till espresso, har företaget en utmärkt modell kallade Essenza Mini. den brygger espresso via kapslar som går att köpa i affär. Det är dock inte bara espresso som är möjligt med den här, utan även kaffesorten Lungo.

Vattenbehållaren kan bära över en halvliter vätska, medan själva maskinen har plats för sex kapslar åt gången. Du behöver således inte ständigt byta ut dessa om du skall brygga flera koppar snabbt. Priset för denna bästa espressomaskin är även mycket överkomligt, då du får betala kring 1 000:- för att få händerna på en Nespresso Essenza Mini.

DeLonghi ECAM 21.117 Magnifica S

DeLonghi ECAM 21.117 Magnifica S bästa espressomaskin

Sist men inte minst har vi en bästa espressomaskin från DeLonghi. Deras modell ECAM 21.117 Magnifica S är helautomatisk, vilket tillåter dig att göra annat medan kaffet förbereds. Det här är även en mycket enkel maskin att använda sig av, med lätta instruktioner och snabb uppkoppling vid nyinköp.

Ytterligare en fiffig aspekt av denna maskin är att den är självrengörande. Du behöver bara ställa in det här i ett program, så börjar den rensa sig från kafferester samt allmänt smuts. Med en stor plattform undertill samt flertalet tappar, kan du även brygga två koppar samtidigt. Priset är inte alltför farligt för en helautomatisk maskin, då det ligger på cirka 3 600:-.

Anti-Ai Alliance – certificate

Managed By Bastaprylar.se