Anslut oss

Swesub

Published

on

Swesub huvudbild

Swesub var en av de största illegala streamingsajter som fanns i Sverige för några år sedan. Swesub hade flera tusentals besökare som var film och serieentusiaster, dessa besökare körde swesub stream och laddade varje dag, vecka ut och vecka in ner tusentals nya filmer och serier så man kunde se illegalt på swesub stream. Den största på marknaden var dock Swefilmer som till sist stoppades och krävdes på enorma skadestånd i en rättegång där Swefilmer och deras grundare fick dryga fängelsestraff.

På swesub stream fanns det precis som Swefilmer alltid ett enormt utbud med filmer och serier med svensk undertext. Swesub stängde också ner till sist då det faktiskt var olagligt och illegalt att ladda ner filmer och serier från swesub stream. Här kommer vi berätta lite om vad swesub var och om swesub stream. Vi berättar historien bakom illegal nerladdning av filer och varför det blev så populärt.

Swesub – en kort historik

Swesub grundare såg att det fanns mycket pengar att tjäna på att marknadsföra och dela med sig av filmer gratis genom en streamingtjänst och därför grundades swesub. Man gjorde helt enkelt som många andra och startade en illegal sida där man kunde ladda ner filmer och serie med svensk undertext swesub blev nu swe sub tv. Då allting var gratis så fick man tusentals följare som mer än gärna tog del av många nya filmer och serier som swe sub tv levererade.

Intäkterna fick man genom bolag som annonserade genom internet. Många av dessa var bland annat spelbolag som här hittade en bra kundkrets av intressanta följare. När det började hetta till kring de största olagliga sajterna som Swefilmer och The Pirate bay som stängdes ner så växte Swesub sig starkare och tog mer och mer över marknaden. När Swefilmer grundare 2018 blev dömda för brott för att dela filmer och serier illegalt så la också Swe sub tv ner sin verksamhet, i alla fall i namnet Swesub.

Hur fungerade Swesub

Fildelning

Swesub var en av de bättre sidorna när det gällde att ladda hem filmer eller serier. Användare hade färre problem med att det buffrade som det gjorde på många andra streaming sidor. Det var ofta de senaste filmerna och serierna som hamnade på swesub och swe sub tv. För att komma åt en film eller serie som man ville se så gick man in på swesub och sökte upp det man ville se, sen laddade man helt enkelt ner en fil. Ville man sedan ha svenska undertexter om detta inte fanns så letar man upp en annan sida som hade texten till just det man skulle titta på.

Textfiler

För att filmen och texten skulle synkroniseras så hade man ett program som la in texten med filfilmen. De filmer som behövdes laddas ner med undertexter på swesub var få. Om man behövde det fick man göra som man gjorde på andra tjänster och använda ett program som hette och fortfarande heter torrent. Där la man in filmfilen tillsammans med textfilen och på så sätt fick man in svenska undertexter.

Ibland kunde det bli lite fel där texten kom före talet eller vice versa. För det mesta fungerade det dock alldeles utmärkt. Fördelen med swe sub tv var att det ofta redan fanns svenska undertexter till filmerna. Detta var lite unikt bland dessa illegala streamingtjänster.

Var Swesub laglig?

Det var och är fortfarande olagligt att ladda ner filer med filmer och serier som ligger på olika streamingtjänster som är gratis. Det är dock en gråzon då man än så länge inte dömt någon för att gjort detta. Istället har det hotats med dryga böter och fängelsestraff. Det är inte olagligt att gå in på en sida som swesub eller någon annan sida. Det skall dock vara olagligt att ladda ner filer och titta på sin egen dator, tv och mobil. Detta gäller inte bara film och serier det gällde även musik.

Illegalt

Det är absolut olagligt för de som äger och driver sidan så som swesub och andra sidor som finns nu eller funnits tidigare. Många sidor försvann efter att Swefilmer och The Pirate Bay blev stämda. Där blev det fängelsestraff för några av innehavarna av dessa sidor. Men nya sidor dyker hela tiden upp igen och byter sen bara namn eller webbplattform när det börjar hetta till. Det är fortfarande olagligt för både innehavaren och för den som bestämmer sig för att ladda ner en fil av något slag som har med olagliga streamingtjänster att göra.

Vad var alternativen till Swesub?

The Pirate Bay-logga

Det fanns ett tag ett antal sidor som hade samma utbud som swesub och det fanns också flera sidor som var större än swesub. Några av dem har vi redan nämnt men kan vara värda att nämna igen.

  • The Pirate Bay

Var den första och absolut största på marknaden under många år. The Pirate Bay finns fortfarande kvar och utmanar de betaltjänster som finns för film, serier och musik. The Pirate Bay har verkligen vågat utmana om att det ska vara gratis att ta del och ladda ner filer för film, serier samt musik till sin egna dator.

  • Swefilmer

Är den tjänst som fått ta mest skit tillsammans med ovannämnda företag. 2015 stängdes sajten ner men det var först 2018 som rättegången blev klar mot Swefilmer. Där blev det fängelse för en av personerna och samhällstjänst för den andra som startat upp Swefilmer. Man fick också ett kraftigt skadestånd för att man har lagt ut filmer och serier för att laddas ner olagligt. Swefilmer försöker än idag komma ut i nya tappningar och nya namn. Hittills har man dock inte lyckts speciellt bra då man hela tiden blir ner stängda igen.

  • Dreamfilmer

Dreamfilmer lades ner 2015 efter att de som drev tjänsten anklagades för grov upphovsrätt och för brott mot copyrightlagarna. Flera gånger har det sagts att sajten är på väg tillbaka och ibland kan det dyka upp något som liknar Dreamfilmer men den läggs snabbt ner igen eller byter URL så att ingen hittar den.

Fördelarna med Swesub stream

Att använda swesub stream kunde ha sina fördelar om man jämför med andra tjänster. Swesub stream hade ofta bättre kvalité och buffrade inte så ofta vid nerladdning av filerna som exempel Dreamfilm eller Swefilmer gjorde. Swesub stream stora utbud av nya serier och filmer var också ganska markant jämfört med andra tjänster. Att man fick svenska undertext utan att behöva ladda ner filen var till stor fördel för alla följare.

Summering

Att det är olagligt att ladda ner gratis filer för film, serier eller musik har diskuterats länge. Än så länge verkar det dock mest bli hot om stämningar för privatpersoner som laddar ner filer.

Det vi definitivt vet är att det är olagligt att driva en tjänst som exempelvis swesub. Dessa typ av sidor har dock sett sina bästa år. I alla fall i Europa där man har nu går hårt mot olaglig nerladdning. Det finns givetvis fortfarande sidor kvar, men de blir svårare att hitta. Ofta stängs de ner innan de ens får fästa på marknaden.

HBO Nordic-logga

Idag får vi vänja oss vid att betala dyra pengar för streamingtjänster som HBO, Netflix, SF anytime med mera. Dock så är det ofta filmer och serier som kan ha många år på nacken innan de kommer till Sverige. Här var det en stor fördel att kunna få utnyttja gratistjänsten swesub. Men vi går mot nya tider och snart så kommer det säkert något nytt på just denna marknad och kanske det då blir gratis men lagligt!

 

Anti-Ai Alliance – certificate

Managed By Bastaprylar.se