Anslut oss

Svenskarnas fyra sockerfria läskfavoriter

Published

on

Flera sockerfria läskedrycker

En läskande dryck är alltid att föredra. Idag är det möjligt att åtnjuta välsmakande vätska som även kommer i en sockerfri form. Flertalet av de stora läskproducenterna har valt att dirigera en del av sitt sortiment till att bestå av drycker utan sockertillsatser. I den här artikeln skall vi just kolla på fyra av dessa produkter, vilka uppskattas särskilt mycket av den svenska befolkningen.

4 av de bästa sockerfria läskedryckerna

  • Pepper Zero
  • Cola Zero
  • Pepsi Max Lime
  • Sprite Zero

Dr. Pepper Zero

Det första inslaget på vår lista är en mycket välkänd läsk. Dr. Pepper har sålts i USA genom flertalet decennier, där drycken blivit en likväl omtyckt läsk som en kulturell ikon. Idag är det även vanligt att du finner den här produkten i våra svenska mataffärer. Vad dock många inte vet är att Dr. Pepper även kommer i en sockerfri variant, då kallad Dr. Pepper Zero.

Många föredrar att dricka den här läsken direkt från kylen. Den skall alltså serveras kall. Med sin unika smak är det här en igenkännlig läskedryck, vilken även är god utan sitt socker. Du kan även köpa Dr. Pepper Zero i storpack, där man sparar in goda slantar jämfört med att köpa enstaka flaskor. Läskens kolsyrehalt håller sig länge även i en öppnad flaska, så länge den förseglas väl med skruvkorken.

Cola Zero

Burk Cola Zero sockerfria läskedrycker

Coca-Cola är något alla bör ha hört talas om. Den här läskedrycken har existerat i över ett sekel. Under sin tid på marknaden har Coca-Cola lyckas etablera sig som världens mest druckna läsk. Det är således inte förvånande att företaget bakom flaskan, självfallet kallat Coca-Cola Company, även valt att erbjuda sin läsk som sockerfri.

Likt med det ovannämnda exemplet i Dr. Pepper, gör sig Coke Zero bäst när den serveras kallt. Det skadar inte heller att ha ett par isbitar i glaset medan du dricker läsken. Vissa anser att denna sockerfria dryck kan bli lite långdragen i smaken vid kontinuerlig konsumtion, dock är den ett gott alternativ för de som vill undvika höga sockerhalter med sin läsk.

Pepsi Max Lime

Pepsi är Coca-Colas största rival på marknaden. De två företaget bakom dessa produkter har länge tävlat mot varandra om vem som tillverkar den bästa läsken. Således brukar det vara uppdelat mellan Cola och Pepsi-människor. Likt sin rival så kommer även Pepsi en sockerfri variant, kallad Pepsi Max. Det finns självfallet originalet, dock har Pepsi även sett till att smaksätta några av sina sockerfria läskar.

Bland den här kategorin är Pepsi Max Lime mest omtyckt i Sverige. Det blir en uppfriskande smak som kan serveras såväl iskall som lite mer ljummen. Den första statusen är dock att föredra. Pepsi Max Lime har en otroligt bra kolsyrebehållning och kommer bestå bubblande under en längre tid. Du kan förlänga bubblet genom att förvara öppnade flaskor i kylen.

Sprite Zero

Burk Sprite Zero sockerfria läskedrycker

Sist men inte minst har vi ytterligare en läsk från Coca-Cola Company. Den här gången handlar det dock om en annan klassiker från företaget, nämligen Sprite. Det här är ”citronläsken” som Coca-Cola producerar. Sprite har också en sockerfri variant, vilken likt sin broder även bär namnet Zero.

Det här är en av de mest populära läskedryckerna i Sverige, både bland dem med som utan socker. Sprite Zero behåller inte sin kolsyrehalt lika väl som andra produkter på den här listan, men de första glasen kommer vara rikligt bubblande. Om du sedan även kan servera denna dryck kall, så har du den perfekta svalkan för varmare väder.

Åtnjut läskedrycker utan socker

Det moderna samhället blir alltmer varse om hur farligt det är med socker. Denna delikata sötningstillsats bidrar till en mängd olika medicinska problem. Om du har tur, kommer du undan med ett par skadade tänder och ett överskott av fett. Är du mer olycklig med ditt sockerintag, kan det leda till allt från diabetes till hjärt- och kärlsjukdomar. Dessa kan i sin tur resultera i riktigt svåra sjukdomar och t.o.m. din död.

Det är således mer lägligt än tidigare att börja vända sig till mat- och dryckesprodukter som saknar en hög halt av socker. Sockerfria läskedrycker är något som existerat en längre tid, men är mer populära idag än någonsin tidigare. Särskilt bland det annars så sockerälskande svenska folket.

Som tur är sp har marknaden mängder med bra alternativ på den här typen av vätskor. Alla de stora läskproducenterna i världen har även sockerfria alternativ i sitt utbud. Här ovan kan du läsa om fyra exempel på läskedrycker utan socker som är särskilt populära i Sverige.

Anti-Ai Alliance – certificate

Managed By Bastaprylar.se