Anslut oss

Spel

Kommande VR-spel under 2022

Publicerad

on

Man med VR-headset och texten: VR-spel under 2022

VR-spel blir alltmer populära bland gamers. Idag finner man en stor skara av spelare som väljer att lägga musen, tangentbordet och kontrollen åt sidan till fördel för ett headset. Mer inlevelsefullt och fysiskt aktivt har VR funnit sin plats i dagens gamingsfär. Nya spel som implementerat teknologin tillkommer hela tiden. I den här artikeln skall vi titta på fyra riktigt lovande spel som planeras bli tillgängliga under 2022!

Nästa generations VR-spel

För den som hänger med i svängarna av gamingens värld bör uttrycket ”VR” (Virtual Technology) inte vara något främmande. Med ett headset som ger både ljud och bild har den här teknologin tagit data- och Tv-spelssfären med storm de senaste åren. Det ses som mer inlevelsefullt att använda hela sin kropp till att utföra aktioner i ett spel, hellre än de klassiska medlen såsom mus eller kontroll.

VR-spel kommer bli alltmer populärt med tidens gång. Det finns redan ett smärre bibliotek av titlar som planeras ges ut under 2022. Nedan finner du en lista på fyra kommande VR-spel som sägs bli några av de bästa på marknaden.

  • Zenith: The Last City
  • Firmament
  • Hellsweeper VR
  • Outlier

Zenith: The Last City

Poster för Zenith the last city

Det första spelet på vår lista kommer från utvecklaren Ramen VR. Deras skapelse Zenith: The Last City planeras ha sin premiär inom kort. Dock förväntas det komma ut någon gång under 2022. Zenith: The Last City beskrivs som ett VRMMO och påstås kunna husera en oändlig mängd med spelare.

Världen man rör sig i skall även den vara så stor att det är näst intill omöjligt att utforska alla miljöer. En av de aspekter med det här spelet som tycks vara mest tilltalande är ett ”revolutionerande” combat-system, i vilket man kan både parera slag som dela ut speciella kombinationer av attacker med de rätta rörelserna.

Firmament

Spelet Firmament från spelutvecklaren Cyan beskrivs som ett äventyr i steampunk-stil. I Firmament får spelaren bege sig av på en resa genom olika miljöer där allt från pussel till mysterium kan utforskas via ditt VR-headset. Med sig på sin upptäcktsfärd har man en AI-karaktär som fungerar likt en nyckel för att låsa upp nya områden av världen. Firmament har inget officiellt publiceringsdatum än. Dock är spelet satt att komma ut någon gång under den senare halvan av 2022.

Hellsweeper VR

Poster för Hellsweeper VR

Spelutvecklaren Mixed Realms har slagit på den stora trumman med sitt uppkommande spel Hellsweeper VR. Spelet sägs bära på visa karaktärsdrag som påminner om rogue-spel, där snabb, gymnastiska rörelser kombineras med våld för att ta sig igenom de olika nivåerna.

Hellsweeper VR skall tillåta för springturer längsmed väggar, glida på golvet samt genomföra bakåtvolter. Som en enslig och övergiven själ skall du färdas genom den underjordens hemska värld där många onda ting försöker ta livet av dig. Spelet förväntas bli tillgängligt under 2022.

Outlier

Det kommande VR-spelet Outlier beskrivs som en FPS-upplevelse i en värld som måste utforskas av spelaren. Man antar rollen som kaptenen för ett rymdskepp vars uppdrag är att hitta en ny planet för jordens befolkning att leva på.

Under sin resa genom universum stöter man på ett solsystem som står inför brinken av att förstöras av en främmande ras av utomjordingar. Med hjälp av föremål, vapen, uppgraderingar samt en fängslande berättelse är det upp till spelaren att försäkra människosläktets överlevnad. Även om detta betyder ett par ordentliga dolkstötar i otalet stöddiga Aliens.

Click to comment

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Spel

Gamingmus – 5 som ger den bästa spelupplevelsen

Publicerad

on

By

Att spela datorspel handlar om så mycket mer än en högpresterande dator och internetuppkoppling. Även de medel vi har till hands för att kontrollera våra handlingar i spelen är av hög importens. Ett tangentbord kan komma i många former och fortfarande vara effektiva.

Musen måste dock vara perfekt för att man skall kunna prestera på topp. I den här artikeln skall vi ta en närmre titt på gamingmusen och även ta upp fem modeller som bör ge dig en extra växel i ditt spelande.’

Den bästa gamingmusen

Det är lätt att bli frustrerad, om inte förbannad när ens spelande inte går vägen. Den dataspelande generationen i Sverige har med rätta satt en stor vikt på sin tid framför skärmen. Gaming är en del av ens liv lika mycket som allt annat och måste förses med de rätta medlen för att spelandet skall löpa på obehindrat. Med en dator, skärm och tangentbord i hand är det musen som måste stämma.

En gamingmus kan drastiskt förbättra eller försämra ens upplevelse och känsla under spelets gång. Det är därmed viktigt att man har en modell som passar just din hand och dina gamingbehov. Det finns dock ett enormt utbud på gamingmöss att välja på, vilket kan försvåra valet.

Här nedan har vi sammanställt en lista på fem av de bästa alternativen tillgängliga idag på marknaden. Förhoppningsvis kan den vägleda dig till rätt beslut om vilken gamingmus du skall inhandla!

  • HyperX Pulsefire Dart
  • Logitech G Pro X Superlight
  • Roccat Burst Pro
  • Corsair Sabre RGB Pro
  • Deltaco DM210

HyperX Pulsefire Dart

HyperX Pulsefire Dart mot vit bakgrund

Den första gamingmusen på vår lista kommer från producenten HyperX. Deras trådlösa modell Pulsefire Dart har hyllats för att vara ett av de bästa alternativen på marknaden. Musen är mycket bekväm att använda sig av. Den besitter även alla de kvalitéer man kan önska sig när det kommer till snabb respons och rörlighet över ytor. Designen är relativt enkel men stilren. Idag kostar en HyperX Pulsefire Dart cirka 850:-. Priset är ganska så kostsamt, dock får man vad man betalar för med den här musen.

Logitech G Pro X Superlight

Det högt respekterade teknologiföretaget Logitech har inte gjort någon användare besviken med sin gamingmus G Pro X Superlight. Likt den ovannämnda Pulsefire Dart är det här en trådlös variant. Den har beskrivits som en gamingmus med hög precision som erbjuder en fantastisk spelkänsla, särskilt inom spel från FPS-genren. Den skall även vara mycket bekväm för handen, vilket tillåter för längre sessioner framför datorn. En av de dyraste modellerna av gamingmus på den här listan, kostar en Logitech G Pro X Superlight cirka 1 300:-.

Roccat Burst Pro

Roccat Burst Pro mot vit bakgrund

Här kommer den första trådmusen in på listan. Roccat Burst Pro är ett vittne till att teknologin kring gamingmöss med sladd ännu inte har haft sin sista dag i rampljuset. Den här modellen anses vara mycket bekväm att använda. Den besitter en fin precision och är snyggt designad med sina blinkande ljus som inte överskuggar den naturliga formen. En Roccat Burst Pro är även ovanligt billig för en högt presterande gamingmus och kostar idag runt 650:-.

Corsair Sabre RGB Pro

Företaget Corsair har gjort sig ett namn inom gamingsfären som en mycket pålitlig och kvalitativ producent av datorartiklar. De uppehåller sitt goda rykte med sin trådlösa gamingmus Sabre RGB Pro. Musen är anpassad specifikt för att göra FPS-spel till en dröm. Den kommer med ett lättanvändbart mjukvaruprogram vilket kontrollerar olika aspekter av musens funktioner. Den tar även både Bluetooth och WiFi som uppkopplingsmetoder. En Corsair Sabre RGB Pro kostar knappa 1 000:-.

Deltaco DM210

Deltaco DM210 mot vit bakgrund

Sist men inte på några sätt minst har vi en gamingmus från Deltaco. Deras modell DM210 kopplas in till din dator via en sladd, dock är den mycket behändig trots sin förankring i burken. Designen är snygg med många varierande färger på ljusen som blinkar fram. Den här gamingmusen har beskrivits som bekväm att hantera och med funktioner som kommer väl till pass under spelandets gång. Deltaco DM210 är även otroligt billig med tanke på vad man får för priset, vilket ligger på cirka 180:-.

Fortsätt läsa

Spel

En guide till olika pokerhänder

Publicerad

on

By

En guide till olika pokerhänder

Poker är idag utan tvekan ett av de allra mest populära och vanligaste bordsspelen i Sverige och i utlandet. Denna artikel är en introducerande guide till poker och strävar efter att öka förståelsen för detta kortspel. Texten presenterar olika slags pokerhänder som Royal Flush och diskuterar vad dessa innebär för spelet.

Introduktion till poker
Poker är i praktiken ett samlingsnamn för olika närbesläktade kortspel med något varierande regler. I vissa varianter är det endast två spelare medan i andra spel så kan det deltaga upp till hela nio spelare. Den gemensamma nämnaren är dock att poker går ut på att besegra motståndarna genom att skaffa sig den så kallade bästa handen. För att bli framgångsrik i poker så gäller det att vara väl förtrogen med hur olika händer rankas och hur sannolikt det är att man får respektive pokerhänder. Till och med folk som aldrig har spelat poker känner till uttrycket pokeransikte. Förmågan att bluffa är nämligen ett viktigt element i poker och det är inte nödvändigtvis den spelare som har den högst värderade handen som vinner spelet. Med tiden så kan erfarna pokerspelare lära sig att dölja sina egna intentioner och kortkombinationer bakom ett uttryckslöst pokeransikte. Samtidigt gäller det att lära sig att läsa av motståndarnas ansiktsuttryck och kroppsspråk och till exempel identifiera tecken på nervositet med mera. Nedan rankas de olika pokerhänderna från högst till lägst.

Royal Flush
En Royal Flush är den ultimata pokerhanden som alla pokerspelare drömmer om. Det är den starkaste pokerhanden och fås genom att spelaren skaffar sig de fem högsta korten i en och samma kortlek: 10, en knekt, en dam, en kung  och ett Ess. Det spelar ingen roll vilken färg man får så länge alla de fem korten är från samma färg. Straight flush pokerhänder är dock väldigt ovanliga så det är betydligt mer sannolikt att få lägre rankade men mer vanliga händer.

Färgstege 
Färgstege är den näst starkaste pokerhanden och erhålls genom att skaffa sig en ”stege” med fem kort i samma färg. Till skillnad från Royal Flush så är denna hand mer vanlig eftersom man kan använda sig av olika kort och inte nödvändigtvis de fem högst rankade korten inom en och samma kortlek.    

Fyrtal
Fyrtal är en stark pokerhand som innebär att spelaren lyckas skaffa sig fyra kort av samma valör. Det kan till exempel vara fyra ess eller fyra knektar. Om flera spelare lyckas skaffa sig ett fyrtal så vinner den hand som har det högsta femte kortet som i detta sammanhang brukar kallas för ”kickern.” 

Kåk
Den fjärde starkaste pokerhanden kallas för kåk. Denna hand fås genom att spelaren skaffar sig tre kort med samma valör i kombination med två andra kort med samma valör. Det kan till exempel vara tre kungar och två knektar.

Färg flush
Färg flush är namnet på en hand som består av fem kort i samma färg. Korten behöver inte vara i ordningsföljd men måste som sagt alla tillhöra klöver, spader, hjärter eller ruter. Om flera spelare har samma pokerhand så vinner den hand som har det högsta kortet i sin kombination. Till exempel så vinner en färg flush med ett Ess över en motsvarande hand med en drottning.                                                                                                                

Stege
Stege är namnet på en hand som byggs upp genom fem kort i ordningsföljd. Färgen spelar dock ingen roll i denna pokerhand. Det kan till exempel vara korten två, tre, fyra, fem och sex oberoende av om de tillhör samma eller olika färger. Om mer än en spelare har stege så vinner den hand som har den högsta kortvalören.   

Triss
Pokerhanden Triss innebär att spelaren har tre kort med samma valör. Det kan till exempel vara tre drottningar eller tre femmor. I en situation med flera Triss händer så vinner den pokerhand som har den högsta kortvalören.

Två par      

Som namnet avslöjar så består denna hand av två par kort med samma ranking. Det kan till exempel vara två knektar och två treor. Det är det högsta paret i handen som bestämmer hur handen rankas jämfört med andra Två par.     

Par
Denna lågt rankande hand består av ett par av samma valör. Kombinationerna är många och det kan vara allt från två ess till två tvåor. Det är rankingen på det högsta paret som avgör vilken hand som vinner i en situation där flera spelare presenterar denna hand.

Högt kort
Högt kort är den svagaste pokerhanden och består av alla kortkombinationer som inte utöver den ovan nämnda händerna. I detta sammanhang så är naturligtvis kortet ess det högsta kortet. Om exempelvis två spelare skulle ha två lika starka par så är det sidokortet eller ”kickern” som avgör vilken spelare som har den starkare handen.

Slutsats
Poker är ett spel som erbjuder massor av underhållning men också strategiska utmaningar. Spelet går ut på att presentera den starkaste pokerhanden. Det är viktigt att känna till alla reglerna och rankingen på de olika händerna innan man börjar spela ett parti poker. Spelet handlar lika mycket om bluff som om verkliga kort och det är därför inte alltid som spelaren med den högsta handen vinner spelomgången.

Fortsätt läsa

Underhållning

Managed By Bastaprylar.se