Anslut oss

De bästa luftgevären på marknaden

Published

on

Liggande skyttar med luftgevär

Skytte med luftgevär är en aktivitet som kan vara så väl roande som lärande. Det krävs heller inga tyngre vapen för att man skall få uppleva nöjet med att skjuta på mål. Ute på sommarställen, hos fritidsgårdar och hängandes på vardagsrumsväggar i Sverige finner man mängder med mindre skarpa skjutinstrument idag.

Det finns således en påtaglig skjutglädje i landet, även om denna mest yttrar sig genom mindre farliga vapenslag. I den här artikeln skall vi kolla på fem av marknadens bästa luftladdade gevär.

5 luftgevär med de skarpaste skotten

Nedan har vi sammanställt en lista på de luftopererade gevär som är mest populärast på marknaden idag. Listan som följer är inte rangordnad på något särskilt vis.

  • Hatsan BT65 RB Elite
  • Gamo Replay-10
  • Hatsan 125 Sniper
  • Crosman AK1
  • Hatsan 135

Hatsan BT65 RB Elite

Hatsan BT65 RB Elite luftgevär

Det första luftgeväret på vår lista har en näst intill futuristisk design. Det handlar om modellen BT65 RB Elite från producenten Hatsan. Det här luftladdade vapnet besitter såväl en riktigt bra pricksäkerhet som en skön känsla att hantera. Det kommer bland annat med en avtryckningsmekanism som är tvåstegs, vilket ger dig en god tid till att säkerställa skottet.

Lufttrycket i bössan uppnår 200 bar, vilket slänger i väg en kula som har en utgångshastighet på nästan 140 meter i sekunden. Kalibern på vapnet är 5,5 millimeter, så du kommer se en god effekt av dina skott. Priset är ett av de dyrare på marknaden idag. En Hatsan BT65 RB Elite kommer att kosta dig kring 9 000:- i butik.

Gamo Replay-10

Gamo Replay-10 luftgevär

Nästa finfina gevär kommer från den klassiska luftvapenproducenten Gamo. Deras modell Replay-10 är en riktigt snyggt utformad bössa som kommer ge dig många möjligheter till ackuratess i skotten. Något som urskiljer det här geväret från andra på marknaden är det patenterade magasinsystemet som förser dig med hela 10 rundor.

Varje gång du bryter vapnet för att förse det med en luftladdning, kommer även nästa kula att matas fram. Det här tillåter dig kontinuerlig eldgivning under snabba förhållanden. Köpt i affär, tillkommer det även ett bra kikarsikte till Game Replay-10 så du ka nta dig an dina mål från distans. Priset är mycket överkomligt för ett sådant här fint gevär. Det kostar kring 4 000:- att få händerna på ett.

Hatsan 125 Sniper

Hatsan 125 Sniper luftgevär

Nästa luftgevär på vår lista kommer också från producenten Hatsan. I det här fallet handlar det dock om modellen 125 Sniper. Som namnet tyder på, är det här ett långdistansvapen vilket gör sig bäst på över 15 meters avstånd från målet. Som med det ovannämnda exemplet BT65 RB Elite, kan du även justera kolvkammen på den här bössan.

Kalibern på kulorna kan även vara anpassningsbart utefter vad du vill skjuta med. Vapnet tar allt från 4,5 till 6,35 millimeter. Det här erbjuder dig möjligheten till att skjuta och få effekt på allt från små till stora mål. Priset är mycket bra på det här geväret, då du får punga ut kring 3 500:- för privilegiet att äga en Hatsan 125 Sniper.

Crosman AK1

Crosman AK1

Crosman AK1 är något av en avvikelse från de andra gevären på den här listan. Det här är nämligen en luftbössa som är helautomatisk! Utformningen på vapnet är även mycket imponerande, då det påminner om en riktig automatkarbin till utseendet. Laddat med två kolsyrepatroner som skjutkraft, kommer AK1:an att skicka i väg kulor på 4,5 mm i en utgångshastighet på 131 m/s.

Du kommer även kunna tömma ditt högkapacitetsmagasin inom loppet av några sekunder. Vapnet skjuter nämligen 1 400 skott i minuten. Som den sprutande bjässe Crosman AK1 ändå är, får du räkna med en ordentlig tyngd i vapnet på cirka 4 kilo. Priset är dock inte särskilt dyrt för ett automatiskt kolsyreladdat gevär av den här kvalitén. Idag kostar det kring 4 000:- i butik.

Hatsan 135

Hatsan 135 luftgevär

Sist men inte minst så har vi även den tredje modellen av luftgevär från Hatsan. Hatsan 135 är ett klassiskt prickskyttegevär som har en riktigt snygg utformning. Själva kolven är gjord i trä och erbjuder en stadig ram att skjuta med. Pricksäkerheten i den här modellen tycks ha varit en absolut prioritet hos producenten.

Du kan få in skott från ett långt avstånd utan några större problem, särskilt med tanke på det medföljande kikarsiktet vid inköp. Kalibern på bössan ligger mellan 4,5 – 5,5 millimeter och geväret väger kring 4 kilo. Du kommer således känna av varje skott samt få stabiliteten av ett tyngre vapen. Hatsan 135 kostar idag kring 5 000:- i svenska affärer, vilket får anses vara ett bra pris för ett högkvalitativt luftladdat gevär.

Lägg an och skjut med de bästa luftgevären för 2024

Sedan det krutladdade skjutvapnet först introducerades i Europa under mitten av 1300-talet, har det även pågått sportskytte. Även om vapen av detta slag i allt större mån förknippas med krig och brottslighet i dagens Sverige, finns det fortfarande en aspekt av nöje i att skjuta. Särskilt om detta skjutande sker med ett luftgevär, vilket inte kan åsamka dödliga skador.

Luftladdade skjutvapen är ett nöjesföremål som förekommer i såväl våra hem som på nöjesparker. Att försöka få ett skott mitt i prick kräver många färdigheter, där inte minst en stadig hand och god avläsning av siktet är viktigt. Allt från unga barn till äldre människor kan även hantera dessa bössor, då de inte besitter en särskilt stark rekyl eller stor tyngd. Här ovan kan du läsa vår lista på fem luftladdade gevär som kommer ge dig mycket nöje under åren.

Anti-Ai Alliance – certificate

Managed By Bastaprylar.se