Anslut oss

Bordershop

Published

on

Huvudbild för Bordershop

Bordershop Tyskland på den tyska nordkusten har blivit ett favoritmål för shoppande svenskar. Med ett stort utbud på alkoholdrycker, godis och läsk, erbjuder Border shop en angenäm och relativt lättillgänglig handel i Centraleuropas dominerande nation. De två butikerna som är aktuella för svenskar är belägna i hamnstäderna Puttgarden och Rostock.

Bordershop Tyskland

Bordershop är namnet på ett par butiker belagda i Tyska hamnstäder. Finansierade av nordiska färjlinor såsom Scandlines och Stena Line, är syftet med Bordershop Tyskland att ge skandinaviska shoppare en möjlighet att inhandla billiga varor utomlands. Med speciell inriktning på den svenske kunden, är priset på varor såsom alkohol och choklad betydligt lägre i en tysk Border shop butik än i Sverige. Utan vare sig tullkostnader eller fraktpriser, kan man som svensk kund spara in flertalet hundralappar genom att handla i Tyskland. Bordershop är en butikskedja specifikt ämnad för just detta. Så kallad gränshandel.

Den nya gränshandeln är tysk

Shoppingfenomenet med att åka utomlands för sina billiga inköp har utvecklats med åren. Tidigare var Danmark en populär destination för svenska handlare som sökte sig de bästa priserna. Med tiden har det dock blivit en alltmer vanlig förekomst att Tyskland får stå gästabud för den svenska plånboken. Border shop Tyskland är dedikerad till att erbjuda ett gigantiskt urval av varor som produkter för den svenske shopparen Med sina låga priser och snabba färjeresor, har dansk gränshandel sakta men säkert ersatts av de två monsterbutikerna i Puttgarden och Rostock.

Hur tar jag mig till Bordershop Tyskland?

Bild på Stena-Line färja

Det är inga större svårigheter att finna sin väg till en av Bordershop Tysklands butikerna. Både Scandlines som Stena Line erbjuder färjeresor till städerna Puttgarden och Rostock, där Border shop är belägna. Beroende på vart i Sverige man utgår från, kan en tur-och-retur resa avläggas under en dag. Utöver färja kan man även ta en bussresa till Tyskland för lite gränshandel. Ett antal bussresebolag erbjuder en mängd olika alternativ för den resan som passar just dig bäst. Vissa inkluderar en övernattning i antingen Danmark eller Tyskland.

Utbudet på Bordershop Puttgarden

Utbudet hos Bordershop-butiken i hamnstaden Puttgarden är varierande. De har ett stort sortiment på deras varor fördelade på en enorm yta på fyra vångar av sammanlagt 8000 m². Den främsta varan som finns till försäljning här är naturligtvis alkoholhaltiga drycker. Tack vare en jämförelsevis låg skatt på alkohol i Tyskland, kan den svenske shopparen spara in en ansenlig mängd pengar genom att ta en resa till Bordershop Puttgarden. Med ett biljett pris på färjan tun cirka 600:-, tjänar man som mest genom att köpa stora kvantiteter.

Mer än bara sprit

Det säljs dock mer än sprit på Bordershop Puttgarden. Allt från läsk och godis till hushållsartiklar och leksaker finns inom butikens väggar. Det hör inte till ovanligheterna att flertalet varor och produkter erbjuds till ett nedsatt pris. Omsättningen på kunder och pengar är enorm, vilket tas till vara på av butikerna. Utbudet varierar likväl när det kommer till producenternas igenkännlighet. Exklusiva Whiskey- och Cognacmärken finns uppradade bland Bordershop Puttgardens hyllor. Man kan även finna svensk öl här.

Utbudet på Bordershop Rostock

Bild på Ölburkar

Bordershop-butiken i Rostock liknar den av Puttgarden, om än med ett möjligen ännu större sortiment. Ansenligt större än sin västerliga kusin, driver Bordershop Rostock en verksamhet på en yta av 1 200 kvadratmeter. Detta gör Bordershop Rostock till en imponerande syn. Likväl främst fokuserad på att erbjuda billig spritt till dess kunder, saknar dock den här butiken några av de mer undermåliga produkterna som Bordershop Puttgarden erbjuder. Man kommer finna svårigheter i att finna ett större utbud på varor såsom leksaker och solglasögon i Bordershop Rostocks butik. Istället läggs alltmer fokus på alkoholdryckerna, vilka finns i överflöd innanför dess väggar.

Kan svenskar handla på Bordershop Tyskland?

Självfallet! Faktum är att syftet med Bordershop Rostock och Bordershop Puttgarden är att just erbjuda billiga varor till shoppande svenskar på resa till Tyskland. Inte helt olikt gränshandeln mellan Sverige och Norge, erbjuder butikerna i Puttgarden och Rostock varor och produkter till ett billigare pris än hos det svenska systembolaget. Om norrmännen väl invaderar våra matbutiker titt som tätt, varför skulle då inte den svenska befolkningen kunna ta ett par resor till tyska stränder i jakt på en billig flaska gin?

Varför handla på Bordershop Tyskland

Genom att slänga upp kreditkortet på disken i en av Border shop butikerna, kan man som svensk förväntas spara mycket pengar. Så länge man har räknat ut biljettpriset för färjan över, samt vet kostnaden för samma inköp i Sverige, kan man göra stora klipp med sin tyska gränshandel. Resan tar inte en längre tid. Med en högt trafikerad sjöväg till Bordershop Tyskland, går det dagligen flertalet turer på en av de svenska färjorna.

Utöver de finansiella fördelarna med att handla billigt i Bordershop Puttgarden och Bordershop Rostock, kan man även ta sig en lite vandringstur runt dessa historiska städer. Båda blev grundade under Hansa-tiden som en del av handels förbundet. Rostocks existens kan spåras till 800 år bakåt i tiden, och bär på en lång historia som en av Östersjöns centrum för handel och konflikter.

Även Puttgarden som stad har spelat en viktig roll inom den nordeuropeiska historien. Delvis anlagd som en handelsstad, har det genom åren funnits en hög närvaro av den tyska flottan i dess hamnar. Under andra världskriget var Puttgarden en av de platser från vilken invasionen av Norge 1940 iscensattes.

Svenska favoriter på Bordershop

Några av de vanligaste inköpen för svenska shoppare på Bordershop Tyskland är öl. Den gyllene brygden är otvivelaktigt en svenskfavorit. Öl finns i stor utsträckning i både Bordershop Puttgarden som Bordershop Rostock, och finns till försäljning till ett mycket fördelaktigt pris för den svenske handlaren. Prisskillnaden på ett flak öl kan ligga på flera hundratals kronor jämfört med Systembolagets kostnader. Detta gör ölen till en av de mer eftertraktade inköpen för svenskar hos Border shop.

En annan varusort som säljer väl är godiset! Sverige tillhör en av de nationer som toppar listan i världen på godisintag i proportion till dess befolkning. Tyskarna har även gjort sig ett namn som mycket uppskattade producenter av godis, och med låga skatter på såväl gelatin som socker, kan en svensk med en förkärlek till sötsaker finna sig en himmelsk tillvaro inne i Bordershop Tyskland butikerna!

Vad kostar flak öl på Bordershop?

Bild på Norrlandsguld

Som exempel på vad ett flak öl kan kosta i Bordershop Puttgarden, tar vi här upp den populära svenska ölen Norrlandsguld. För tjugofyra burkar på 33cl vardera i.e ett flak, behöver man betala den överkomliga summan på 86:-. Just nu finns ett erbjudande hos Border shop, där man kan köpa med sig tre flak öl för endast 199:-!

Söker man sig som svensk en dansk öl av någon oförklarlig anledning, kan man nu köpa ett flak med 33cl Carlsberg för 67:-. Ursprungsspråket ligger på 82:-, vilket även det är en exceptionell låg kostnad jämfört med den svenska prislappen.

Bordershop Rostock vill inte verka sämre de, och erbjuder nu bland annat tre flak av den svenska ölen Mariestads Export 33cl för endast 252:-. Likt sin Border shop kusin till väst, finns även samma erbjudande på Carlsberg på Bordershop Rostock.

 

Anti-Ai Alliance – certificate

Managed By Bastaprylar.se