Anslut oss

De bästa VR-spelen på marknaden idag

Published

on

Kvinna med VR-headset och texten: 4 Underhållande VR-spel

VR (Virtual Reality) är en sensation som tagit den teknologiska världen med storm. Idag diskuteras det mängder med olika användningsområden för VR. Olika arbeten som tidigare krävts manuell arbetskraft skulle nu kunna genomföras av robotar som styrs av en operatör med ett headset. Även inom laboratorium som hanterar skadliga ämnen kan VR komma att spela en viktig roll.

Dock är det främst inom gamingens värld som detta teknologiska framsteg har implementerats med står succé. I den här artikeln skall vi se på de bästa VR-spelen som finns tillgängliga idag ute på data- och Tv-spelsmarknaden.

Prisbelönta VR-spel för dator och konsol

Fenomenet kring VR-teknologin har sedan en tid tillbaka etablerat sig inom data- och Tv-spelssfären. Ständigt på jakt efter nya sätt att uppleva deras spel har industrin satsat hårt på att implementera dessa headsets i sina verksamheter. VR ses idag som spelandets framtid. Hur väl detta stämmer återstår fortfarande att se.

Än står tangentbordet, musen och kontrollen högst i kurs bland gamers. Dock gör VR-spel nya framsteg på marknaden för vart år som går. Nedan finner du här en lista på fyra riktigt bra spel med VR som är värda att testas om du besitter ett eget headset. Om du spelat några av dem tidigare i en mer traditionell version, kan det bli än mer underhållande att få uppleva dem i det simulatorstuk som VR erbjuder.

  • Arizona Sunshine
  • Batman: Arkham VR
  • Fallout 4 VR
  • Half-Life: Alyx

Arizona Sunshine

Det första spelet på vår lista kommer från utvecklaren Vertigo Games. Arizona Sunshine tar plats i den amerikanska öknen. Ett utbrott av ett zombievirus har lämnat det moderna samhället i spillror och du som spelare måste navigera dig fram i en värld fylld av farhågor och vandrande lik.

Spelet är så bra det kan bli med dagens VR-teknologi. Grafiken är strålande, rörelserna och interaktionerna med spelet är av god kvalité och spänningen övertygar. Från eldstrider på den vidöppna prärien till djupa, dunkla gruvgångar är Arizona Sunshine ett utmärkt exempel på ett VR-spel.

Batman: Arkham VR

Poster för Batman Arkham VR

Möjligen den populäraste superhjälten någonsin har Batman etablerats sig som ett kulturellt arv i västvärlden. Serieböcker, filmer och spel har alla dragit nytta av Bruce Waynes alter ego som den brottsbekämpande läderlappen.

I spelet Batman: Arkham VR får man ta del av all den action som kommer med Batman. Utvecklat av Rocksteady Studios, är det här en uppföljare till det populära Arkham Knight-spelet. Grafiskt snyggt och mycket atmosfäriskt beskrivs Arkham VR som mer av ett detektivspel än något annat. Väl värt att pröva på för den billiga peng det kostar.

Fallout 4 VR

Bethesda Game Studios fortsätter att utveckla sitt Fallout-universum. I 2017 kom de ut med ett av det mer teknologiska till serien. Fallout 4 VR är som namnet avslöjar Virtual Reality-versionen av det populära RPG-spelet. Utforska världen från ett helt nytt perspektiv, mer inlevelsefullt och med all den spänning och dramatik som ursprungsversionen hade att erbjuda!

Half-Life: Alyx

Poster för Half-Life Alyx

Få spelserier är lika älskade och näst intill avgudade som Half-Life. Valve kom ut med den första utgåvan i serien redan i 1998 och sedan dess har spelet sett en popularitet som flugit till höjderna av gamingvärldens toppar. Half-Life: Alyx är det senaste tillägget till serien och publicerades i 2020 till spelarnas stora glädje.

Det hade gått över ett decennium sedan det senast släppts ett spel i serien. I Alyx-spelet får man uppleva den kompromisslösa värld som Half-life byggt upp de senaste 20 åren. Spelet beskrivs som actionfyllt med en bra story som driver händelseförloppet framåt i en stadig och engagerande takt.

Anti-Ai Alliance – certificate

Managed By Bastaprylar.se