En riktigt god glasspinne är mer eller mindre synonymt med en svensk sommar. Vi nordbor, särskilt här i Sverige, har en förkärlek till sötsaker. När dessa kommer i ett kallt och uppfriskande format likt säg en isglass, är det inte undra på att dessa livligt konsumeras under årets varmare tider.
Det finns många möjligheter till att äta isglassar i Sverige idag. Flertalet glassproducenter har tagit fram sina egna, spännande smaker. Du kan dock även göra din egen. Här nedan skall vi nu ta upp tre recept på isglassar som garanterat kommer göra succé under din svenska sommar!
En uppfriskande isglass under sommaren
Få saker slår en riktigt god isglass i sommarvärmen. Det blir ännu bättre om du själv har gjort den. Att göra sin egen isglass är inga större svårigheter. Det är i princip fryst saft som kan åtnjutas i flertalet olika smaker. Vill man dock bli lite mer teknisk, kan man enkelt sammansätta diverse ingredienser för att skapa en sann smaksensation. Här nedan finner du nu således tre recept på hemmagjord isglass som kommer att vara helt underbara under sommarsolens flammande strålar!
3 recept på fantastiska isglassar
Hallonisglass.
Fläderisglass.
Isglass med persika och hallon.
Hallonisglass
Ingredienser (6 st.):
Saft:
6 dl vatten
1 kg hallon
½ citron, saften
3 dl strösocker
3 dl muscovadosocker
Isglassen:
2 dl av den förberedda saften.
1 dl vatten.
2 msk glykossirap.
Extra hallon.
Tillberedning:
Saften:
Börja med att koka upp 6 dl vatten i en kastrull.
Tillsätt sedan 1 kg hallon ner i kastrullen. Lägg därefter på ett lock och låt bären koka i ca. 10 min.
Mosa sedan bären i kastrullen, använd gärna kastrullens kant till detta. Sila sedan av bärvattnet i en ny kastrull.
Tillsätt därefter strösocker, muscovadosocker samt citronsaften. Låt koka några minuter till fram tills att sockret har smält.
Häll sedan av saften i en flaska och låt svalna.
Isglassen:
Blanda ut saft med 1 dl vatten samt glykossirap.
Rör om tills blandningen är upplöst i saften.
Placera därefter ett par hallon i isglassformar och tillsätt sedan saften.
Täck formarna med aluminiumfolie och sätt ner glasspinnar i dem.
Ställ i frysen i ca. 3 timmar, sedan klart att servera!
Fläderisglass
Ingredienser (12 st.):
4,5 dl koncentrerad flädersaft.
1,5 dl vatten.
Tillberedning:
Det första du gör här är att ta fram din saft och blanda ut den i lite vatten. Den skall dock vara mycket stark, mer än du känner du kan dricka.
Häll sedan ner saftblandningen i tolv isglassformar. Fyll inte hela vägen upp dock, då saften kommer att expandera i takt med att den fryser.
Placera slutligen en glasspinne per form och ställ i frysen i ca. 3 timmar.
Klart att servera!
Isglass med persika och hallon
Ingredienser (10 st.):
500 g hallon, färska.
1 burk konserverade persikor samt sockerlag.
1 msk pressad citronsaft.
3 msk florsocker.
Tillberedning:
Börja med att ta fram en mixer, stavmixer eller matberedare.
Häll sedan ner de sköljda hallonen, persikorna, sockerlaget, citronsaften samt florsocker i en bunke.
Mixa blandningen tills hallonen samt persikorna reducerats kraftigt i storlek.
Fördela därefter blandningen på tio isglassformar. Tillsätt en glasspinne per form.