Anslut oss

Ksalol – En guide

Published

on

Det är inte alltid lätt att bli av med oroskänslor. Genom årtusendena har folk funnit svårigheter i att finna ro i vår stressiga värld. Att inte känna sig lugn är en frustrerande tillvaro att finna sig i. Kroppen må vara i behov av lite vila från de ständiga orosmolnen, dock vill inte huvudet veta något av vare sig det stillsamma eller det obekymrade.

I dagens moderna samhället finns det turligt nog flertalet lösningar på ångestkänslorna. Tack vare allehanda läkemedelsföretag, har flertalet mediciner framställts i syfte att få oss att andas lugnt. En orolig kropp kan bland annat förses med lite hjälp från en av dessa mediciner, Ksalol.

Ksalol – En kortege till lugnet

Problematik med ångest och oro är inget nytt för oss människor. Fenomenet kring att inte kunna finna ro trots har existerat sedan urminnes tider. Alla möjliga remedier har prövats på genom årens gång, med minst sagt blandade resultat.

Redan under antiken var botemedel mot ångest en hög prioritet för allehanda helare. Den grekiska filosofen och läkaren Hippokrates hade en del teorier om vad som låg bakom de oroskänslor som då och då drabbar oss. Enligt honom, var dessa ett resultat av att blodtrycket till hjärnan var för högt. Som lösning experimenterade han bland annat med en antik form av åderlåtning.

I det stora hela var det dock ingen lyckad teknik. Som resultat av att han dränerade blodet från sina patienter, riskerade dessa istället att svimma av till följd av ett för lågt blodtryck. Även om man kan tyckas vara rofylld när man ligger medvetslös, var detta inte vad Hippokrates hade tänkt sig när han började skära folk i armarna.

Det var dock inte bara de gamla grekerna som försökte utveckla metoder för att få lugnet att infinna sig. Även romarna tycks ha lidit av ångest under sin tid. För att bestrida dessa föreslogs det bland annat att man skulle söka en smärtande stimulans. Den traumatiska upplevelsen skulle i sig resultera i att både kropp som hjärna blev utmattad, sades det, och därmed rofylld vila följa.

Även detta, som vi vet idag, var ett botemedel som inte riktigt fungerade. Faktum är att det tog en lång tid innan läkevetenskapen förstod att återkommande ångest och oro var en psykologisk åkomma. När detta väl var införstått, uppstod en helt ny gren av den medicinska sfären, vars fokus var de neurologiska komplikationerna kring ångest.

Den moderna vetenskapen

Laboratorium

Det sägs att en kopp kamomillte är allt som krävs för att man skall börja känna sig till ro. Även om denna dryck i vissa fall kan vara hjälpsam under normala omständigheter, är detta inte fallet när det kommer till mer neurologiska och kroniska orsaker till ångest.

Ångest och var något av ett diffust område att forska i. Psykologi är en relativt modern vetenskap, och vägen fram till dagens mer humana behandlingsmetoder var mörk. Under näst intill tortyrliknande metoder försökte sig läkare och forskare komma underfund med vad det är som orsakar psykologiska men. Allt från dukning i kallt vatten, elchocker till huvudet och den fruktade lobotomin var ett vanligt förekommande.

Även om kunskapen var minst sagt begränsad, saknades det inte ambition hos dem som var verksamma inom den psykologiska och neurologiska vetenskapen . Fler och fler forskningsprojekt kring relationen mellan våra hjärnor och ångestkänslor ägde rum, och för vardera år som passerade samlades mer och mer information in gällande detta till stor del outforskade vetenskapliga landskap.

Hjälpmedlet till lugnet

Ksalol 1

Ksalol, även känt som Xanor i Sverige och Xanax i USA, är en medicin framställd av det amerikanska läkemedelsföretaget Pfizer, och motverkar ångestproblem. Det har nått en exceptionellt hög grad av popularitet i samhället, inte minst tack vare att tabletten är ett återkommande ämne i populärkulturen.

I allt från Film, Tv-serier och inom den musikaliska sfären har de små pillren, som kommer i storleken 1gm, profilerat starkt som den föredragna sömntabletten. Detta beror delvis på att nästan alla vet vad ”Xanax” är, tack vare en aggressiv marknadsföring av läkemedlets tillverkare Pfizer. En annan anledning är att tabletten är mycket effektiv i att frambringa ett lugn hos dem som tar medicinen.

Extremt potent och pålitlig när det kommer till sömnproblem, är det inte förunnat att dessa små piller tog den medicinska världen med storm. Utöver att motverka ångest och oro, har Ksalol 1mg även visat sig vara ett bra antidepressivt läkemedel. Pillren är som mest effektiva om de tas när ångesten är som värst. Känner man panik, kan en av dessa tabletter snabbt verka, och lugnet infinner sig snart.

Receptbelagd medicin

Medicinen är dock kortverkande. Den som tar den här medicinen bör inte förvänta sig att bli botad från sina psykologiska men. Det är helt enkelt ett piller som framtagits för att snabbt reducera oro. Söker man mer permanenta lösningar på ens ångest, bör terapi och mer långverkande medicin vara förstahandsval.

Tack vare den kraftiga effekten i Ksalol 1mg, är medicinen receptbelagd. Detta betyder att det krävs en ordination från antingen en läkare eller en legitimerad psykolog för att man lagligt skall få tag på tabletterna. Som med så många andra läkemedel ute i världen, finns det självfallet generiska kopior av även den här medicinen. Dessa bör dock undvikas, då de varken är producerade i kända miljöer eller under uppsyn från en statlig institution.

Det finns ganska så många negativa effekter man kan komma att lida av om man tar den här medicinen. Listan på biverkningar är lång, och är man inte försiktig med sin dosering eller ursprunget av sina piller, kan man lida svåra men som följd.

Biverkningar

Huvudvärk

Med tanke på att Ksalol 1mg är en neurologisk medicin, gör man bäst i att vara varsam med intaget. Mer fysiologiska läkemedel kan ge effekter som är av en mer kroppslig natur. Även det är inte roligt, men oftast att föredra framför de mediciner som kan ställa till det ordentligt i hjärnan.

Nedan kommer vi nu att lista de kända biverkningarna som kommer med den här tabletten. Vissa av dessa är överkomliga, om än irriterande, medans andra är mer oroande. Av de lite mindre seriösa bieffekterna finner man bland annat:

 • En känsla av dåsighet
 • Återkommande huvudvärk
 • Att man känner sig trött
 • Återkommande yrsel
 • Irritabilitet och känslomässig instabilitet
 • Svårigheter med koncentrationen
 • En markant ökning i ens produktion av saliv
 • Torr i munnen
 • En reduktion i sexuell upphetsning
 • En reduktion i sexuell förmåga
 • Förstoppning
 • Allmänt illamående
 • Antingen en reduktion eller ökning i aptiten
 • En minskning eller ökning av vikten
 • Värk i lederna
 • Svårigheter med att urinera

Att inte kunna ha sex till följd av att man äter en medicin är ju inte direkt roligt. Dock är det en av biverkningarna. Anledningarna till varför man förlorar sexlusten under behandling med dessa tabletter beror på att i takt med att hjärnan skall lugna ner sig från ångesten, kommer den även att förskjuta alla former av upphetsning. Vill man vara lugn, kan man inte gå runt och tänka på sex, helt enkelt.

Värre biverkningar

Det finns dock betydligt värre, om än mer sällsynta biverkningar av det lugnande medlet. Dessa kan potentiellt kräva att man uppsöker sjukvård, och kan i ett ytterst fåtal av fallen resultera i så svåra komplikationer att man avlider. Dessa värre biverkningar är som följer:

 • Svårigheter med andningen
 • Kramper i musklerna
 • Hudutslag av en svår art
 • En färgförändring av ögon och hud
 • Depression
 • Minnessvårigheter, ett nedsatt korttidsminne
 • Kommunikationssvårigheter, Svårigheter med talet
 • Allmän förvirring och kraftigt nedgånget lokalminne
 • Humörsvängningar av en svår art
 • Förändringar i beteendet
 • Förändringar i sin personlighet
 • Tankar om att vålla självskada, potentiellt även självskadande beteende
 • Kraftigt nedsatt balanssinne
 • Hallucinationer

Som sista biverkning, vilket måste nämnas, så är Ksalol extremt beroendeframkallande. Tack vare att medicinen är snabbverkande och potent, är det ett vanligt förekommande att den missbrukas. Vid missbruk av pillren ser man oftast flertalet av de ovannämnda bieffekterna, samt en reducerad effekt av andra lugnande mediciner.

Folk som en längre tid har använt sig av dessa tabletter bygger upp en tolerans, och i sinom tid bär de inte samma effekt. Tvärtom, kan detta antidepressiva medel leda till att man faller in i just en depression. Och tack vare ens tolerans mot andra, liknande mediciner, kan flertalet komplikationer uppstå kring botandet.

Att få känna ro

Bänk vid solnedgång

Vad man bör tänka på innan man börjar tugga Ksalol är att först och främst uppsöka en läkare om man upplever återkommande ångestproblem. Dessa tabletter måste ordineras ut, vilket enbart kan ske efter en grundlig undersökning. Vanligtvis ombeds man testa andra, mindre kraftfulla botemedel innan den här medicinen kommer på tal.

Om man väl behöver behöver medicinen, får man helt enkelt vara varsam med sitt brukande av den. Upplever man några av de mer seriösa biverkningarna, får man återigen uppsöka vård. Användandet av pillren skall vara kortvarigt, då det inte rekommenderas att de blir till en del av vardagen under en längre tid.

Den bästa vägen mot en lugnare själ och reducerad ångest är tålamod. En dag i taget, och långsamma, betryggande steg mot en ljusare morgon nästa dag är den rätta melodin. Behöver man lite hjälp på traven i de mörkaste timmarna, kan man använda Ksalol. Utöver det, bör den här lilla tablettasken helst lämnas i medicinskåpet.

 

Anti-Ai Alliance – certificate

Managed By Bastaprylar.se