Anslut oss

4 Grymma Cross-Motorcyklar

Published

on

Man på cross bike

Att färdas runt på olika typer av dirt bikes och crossar är en mycket omtyckt aktivitet bland svenskar. Motorsport rent generellt är något som tycks tilltala oss, vare sig det gäller motocross, speedway, rally eller Formel-1. En fördel med cross körning är att alla kan underhålla sig med det, både som sport, fritidssyssla eller lite skjuts. Antingen genom ett eget inköp av en hoj eller hyrning. Det finns även väldigt många olika modeller och märken att välja på. Här nedan finner du en lista på fem av de bästa motocrosscyklarna på marknaden idag.

4 av marknadens bästa crossar

  • Honda CRF450RWE
  • Husqvarna FC450
  • GasGas MC450F
  • Kawasaki KX450SR

Honda CRF450RWE – Kungen av crossar

Honda CRF450RWE cross

Den första av de crossar vi skall ta och titta på är från producenten Honda. Länge har det japanska fordonsföretaget haft sitt namn med på kartan över de bästa bilarna och motorcyklarna. Med precision i motorerna, smart tänk i funktioner och en hög hållbarhet är det inte förvånande att Honda även producerar riktigt bra crosscyklar.

Modellen CRF450RWE kommer med ett utmärkt avgassystem samt en spinnande motor som garanterar en bekväm körning. Suspensoarerna är även mycket bra och erbjuder köraren ett mjuk i annars hårda anslag. Som att förvänta av ett vrålåk såsom det här, ligger priset för en CRF450RWE på cirka 130 000:-.

Husqvarna FC450 – Svensk cross med fart

Husqvarna FC450 cross

Nästa cross på listan kommer från en svensk producent i Husqvarna. Att köpa svenskt när det kommer till motorer och fordon är aldrig fel. Vårt land har länge tagit fram riktigt skickliga ingenjörer som förstår sig på aspekter av såväl fart, tålighet samt säkerhet. Husqvarnas cross-modell FC450 är en kraftig hoj som fungerar likaväl för tävlingar som fritidssyssla.

En uppdatering på tidigare modeller, har cykeln bland annat en bättre kaross. Även den bakre fjädringen har justerats för att bli än mer effektiv. FC450-modellen fungerar lika bra att köra på en landsväg som in i skogar och myrar. Sitsen är lite lägre än vad man kan förvänta sig, men bekväm och säker. Du hittar en sådan här cross för cirka 110 000:- idag.

GasGas MC450F – Pålitlig cross med styrka

GasGas MC450F cross

Med ett namn som GasGas kan du förvänta dig att få ut riktigt bra med fart ur företagets produkter. Detta är en beskrivning som stämmer väl in på deras modell MC450F. en intressant aspekt av denna hoj är den inte gått igenom alltför många förändringar från tidigare modeller.

Har du således ägt en MC450F tidigare, kommer 2023s utgåva att vara igenkännbar. Cykeln är en utmärkt presentation av vad en cross borde vara. Du får hög fart samt ett mycket terränggående fordon i den här modellen. Priset är även helt överkomligt, på cirka 100 000:-.

Kawasaki KX450SR – Bland de bästa crossar

Kawasaki KX450SR cross

Sist på listan men inte sämre för det har vi en cross från Kawasaki. Företagets modell KX450SR är ett riktigt kraftpaket som susar fram över dess körbana. Fullt kapabel till att ta sig fram i allt från blöta löv till tung lera, kommer du kunna navigera denna cykel i de absolut flesta omständigheter. Hojen har en utmärkt fjädring som ger en mer bekväm körning.

Lägg därtill an en kammotor som har dubbel overhead, så kan du även färdas i riktigt höga hastigheter samtidigt som teknologin är tålig. Det hr är även en av de mer åtkomliga crossarna p rent prismässigt. En Kawasaki KX450SR kostar idag kring 95 000:-.

Cross för fart och terräng

Att åka cross är lika roligt och spännande som det är upplyftande. Om du beger dig av ut över ett hopp, stämmer upplyftningsbiten även in i det praktiska. Idag är motocross och liknande motorsporter i svår terräng en typisk svensk aktivitet. Vi har i vårt land tillgång till många skogar där det går att köra under svåra förhållanden som man så önskar.

Det är dock inte bara i ett tävlingsformat som crossar förekommer. Det är även en fritidssyssla som många svenskar vänder sig till när de vill ha lite roligt. Flera åkare gör det för skojs skull, medan det sällan funnit en bättre raggningsreplik för tonåringar än att susa fram på en mäktig hoj. Det mer vardagliga åkandet är minst lika utbrett som de professionella förarna. Här ovan har vi nu ansamlat en lista på fyra cross-modeller som passar för såväl tävlingsbanan som ute i det fria.

Anti-Ai Alliance – certificate

Managed By Bastaprylar.se